Sprijinul pentru UE în rândul cetăţenilor europeni este în creştere – sondaj

Sprijinul pentru Uniunea Europeană a crescut uşor în rândul cetăţenilor europeni în ultimul an, în pofida atmosferei de criză care afectează blocul comunitar, relevă un sondaj de opinie dat publicităţii de către reprezentanţa UE la Berlin, relatează joi DPA.
Economica.net - joi, 02 mart. 2017, 13:59

Potrivit sondajului, 35% dintre cetăţenii europeni au o opinie pozitivă faţă de UE cu 28 de state membre, cu un procent mai mult faţă de luna mai a anului trecut.

UE este populară în special în rândul tinerilor, 42% dintre cei cu vârste sub 25 de ani având păreri favorabile despre blocul comunitar.

Ancheta sociologică mai arată că 25% – în scădere cu două procente faţă de sondajul din mai 2016 – dintre cetăţenii europeni au opinii negative despre UE, care va rămâne cu 27 de state membre după Brexit.

Aproximativ 38% dintre persoanele intervievate au refuzat să-şi exprime o opinie.

A fost înregistrată o creştere semnificativă a sprijinului faţă de UE în Germania, unde 37% dintre cei chestionaţi au exprimat o opinie pozitivă – o creştere de opt procente în decurs de un an în cel mai populat stat membru al UE şi cel mai puternic din punct de vedere economic. Aproximativ 21% au exprimat o opinie negativă, o scădere cu opt procente faţă de anul trecut.

Sondajul a indicat de asemenea o susţinere puternică pentru o politică de securitate şi apărare comună a UE, 75% dintre cei intervievaţi fiind în favoarea unei astfel de politici la nivelul blocului şi 85% în Germania.

Te-ar mai putea interesa și
SoftOne lansează Shopranos, o nouă platforma eCommerce B2B, în România
SoftOne lansează Shopranos, o nouă platforma eCommerce B2B, în România
SoftOne România, parte din SoftOne Group, lider în furnizarea de soluții business software în Grecia și Europa de Sud-Est lansează Shopranos, o nouă platformă eCommerce B2B pe piața din......
Noul Chat GPT-4o, semnal important în piață pentru investitori. De ce aceștia nu trebuie să rămână în urmă?
Noul Chat GPT-4o, semnal important în piață pentru investitori. De ce aceștia nu trebuie să rămână în urmă?
După ce OpenAI a prezentat cel mai recent model al său, Chat GPT-4o, care pare a fi unul ce schimbă regulile jocului în ...
DAN AIR lansează din această iarnă zboruri directe din Bacău către Paris și Dortmund
DAN AIR lansează din această iarnă zboruri directe din Bacău către Paris și Dortmund
Oeratorul aerian DAN AIR a anunțat astăzi că a lansat oficial orarul de iarnă al zborurilor sale în care a introdus ...
Până la 2 trilioane de dolari sunt spălați anual la nivel global. Stadiul acțiunilor de prevenire, detectare și limitare a criminalității financiare la nivel internațional. Care sunt riscurile emergente?
Până la 2 trilioane de dolari sunt spălați anual la nivel global. Stadiul acțiunilor de prevenire, detectare și limitare ...
Crizele recente au produs schimbări profunde în toate aspectele mediului de afaceri, iar nevoia de viteză și flexibilitate ...