1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Stadionul din Râmnic va fi demolat, iar în locul lui va fi construit unul nou, cu 8.500 de locuri

Stadionul "Zăvoi" din Râmnic va fi demolat, în locul lui urmând să fie construit unul modern, cu o capacitate de 8.500 de locuri, au informat, joi, reprezentanţii primăriei municipiului.

16 mai, 2019 | Agerpres

Potrivit sursei citate, proiectul pentru un nou stadion a fost inclus în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii, săptămâna aceasta, municipalitatea râmniceană fiind anunţată ca va primi fondurile necesare pentru această investiţie anul viitor.

"Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a transmis în cursul lunii trecute către CNI ultimele documente solicitate, printre care s-au numărat HCL nr. 77/28.03.2019 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici conform Devizului General aferent Documentaţiei tehnice pentru reabilitarea Complexului Sportiv 1 Mai, Certificatul de Urbanism emis în 20 decembrie 2018, Studiul de fezabilitate, cel geotehnic şi expertiza tehnică. Viitorul stadion va avea 8.500 de locuri, pistă de atletism şi va fi amplasat între două parcuri - vechiul Parc Zăvoi la Est, iar la Vest Parcul Ştirbei Vodă, al cărui proiect se află la acest moment în faza de contractare pentru o finanţare nerambursabilă la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu.

Stadionul "1 Mai" sau Zăvoi, cum mai este cunoscut, este cea mai mare bază sportivă din judeţul Vâlcea. A fost construit în anii 1947 -1948, fiind reamenajat în forma actuală în 1958. În ultimii anii, o parte din construcţiile aflate în baza sportivă au fost modernizate, în prezent, capacitatea din tribune fiind de circa 12.000 de locuri. Valoarea proiectului noului stadion se ridică la aproximativ 10 milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO