Standard & Poor’s: Nu avem motive să reanalizăm perspectiva negativă atribuită ratingului Marii Britanii

Standard & Poor's (S&P) nu a văzut nimic surprinzător în lansarea ''divorţului'' Marii Britanii de Uniunea Europeană şi nimic din ce s-a întâmplat în ultimele luni nu va determina agenţia de evaluare financiară să modifice perspectiva negativă atribuită ratingului ţării, a afirmat, joi, Moritz Kraemer, directorul diviziei de ratinguri suverane a S&P, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 30 mart. 2017, 13:13
Standard & Poor's: Nu avem motive să reanalizăm perspectiva negativă atribuită ratingului Marii Britanii

În urma referendumului din iunie 2016 privind ieşirea ţării de UE (Brexit), S&P a revizuit în scădere cu două trepte ratingul ‘AAA’ atribuit Marii Britanii, fiind prima dată când a efectuat o astfel de retrogradare majoră la o ţară care beneficia de cel mai ridicat calificativ.

Premierul Theresa May a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

”Procesul legat de articolul 50 este acum în desfăşurare şi în concordanţă cu dorinţele poporului britanic, Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric din care nu poate exista cale de întoarcere”, a declarat Theresa May.

Moritz Kraemer a explicat că discursul premierului britanic a fost în mare parte conform aşteptărilor şi ‘nu au existat surprize’, deşi tonul a fost ‘mai conciliator decât ar fi putut fi’.

‘Guvernele din UE ştiu că vor trebui să discute despre Brexit cu onestitate’, a afirmat oficialul S&P, într-un interviu acordat Reuters.

Evoluţia economiei britanice a depăşit aşteptările, ceea ce a ridicat probleme dacă perspectiva negativă atribuită de S&P este încă justificată.

În opinia lui Kraemer, perspectiva este justificată.

‘Nu am văzut nimic în ultimele luni care să ne facă să regândim perspectiva negativă atribuită atribuită ratingului Marii Britanii’, a explicat directorul diviziei de ratinguri suverane a S&P.

Te-ar mai putea interesa și
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape 20 de ani pe pierderi. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu se vor întâlni cu......
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru construirea liniei ...
Se dezgheață piața de energie? Nuclearelectrica a încheiat noi contracte de vânzare de energie electrică până la finalul anului 2025
Se dezgheață piața de energie? Nuclearelectrica a încheiat noi contracte de vânzare de energie electrică până la ...
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, controlat de stat, a încheiat, din nou, în piața de ...