1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Standard & Poor's: Ratingul României nu este afectat de rezultatul alegerilor prezidenţiale

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a anunţat luni că victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale nu are niciun efect imediat asupra ratingului de ţară al României ( BBB-/Stabilă/A-3), informează un comunicat de presă al S&P.

17 noi, 2014 | Agerpres

'Cu toate acestea, rezultatul alegerilor ar putea provoca o perioadă prelungită de negocieri politice, care ar putea apărea de pe urma slăbirii coaliţiei guvernamentale în urma înfrângerii lui Victor Ponta sau a unei dispute între Guvern şi preşedinte. Am putea revizui ratingurile României dacă, pe fondul posibilei incertitudini politice, perspectivele economice se vor înrăutăţi sau vom observa o abatere semnificativă de la aşteptările noastre privind stabilitatea fiscală', informează S&P.

Potrivit datelor comunicate luni, 17 noiembrie 2014, de Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 18.673 secţii de votare (până la ora 10,20), reprezentând 99,07%, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,50% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate la 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49%.

În luna mai a acestui an Standard & Poor's a îmbunătăţit ratingul atribuit României, la 'BBB minus' de la 'BB plus', pe fondul creşterii economice şi al menţinerii disciplinei fiscale din partea Guvernului. 'BBB minus' este primul rating din categoria investment grade, recomandat pentru investiţii. Standard & Poor's era singura mare agenţie de rating care menţinea România în categoria ''junk' (nerecomandată pentru investiţii - n.r.), în condiţiile în care Fitch Ratings şi Moody's plasează încă de anul trecut România în rândul statelor cu risc scăzut pentru investiţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO