1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Economie

Star Wars: The Force Awakens s-a lansat cu casele închise în China

"Star Wars: The Force Awakens", ultimul film din saga "Star Wars", care a doborât toate recordurile la încasări în America de Nord, a fost lansat sâmbătă în cinematografele din China, ţară în care mulţi spectatori nu sunt familiarizaţi cu populara franciză, relatează DPA, citată de Agerpres. 

09 ian, 2016 | ECONOMICA.net

O difuzare masivă în China, a doua piaţă de film ca mărime din lume, ar putea face din "Star Wars" filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, detronând astfel "Avatar", pelicula care ocupă în prezent această poziţie, cu încasări de 2,8 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, deşi biletele la multe dintre proiecţiile filmului de la Beijing erau epuizate sâmbătă, unii cinefili nu sunt siguri că filmul se va bucura de un succes generalizat în această ţară.

"Noi nu am crescut uitându-ne la filme, asemenea multor occidentali. Cred că tinerii din China sunt curioşi să afle ce se întâmplă în 'Star Wars', dar nu sunt sigur că generaţia mai în vârstă ar fi atât de interesată", a explicat Andi Cheung, un designer grafic în vârstă de 26 de ani, pentru DPA.

Primele trei filme ale seriei "Star Wars" nu au fost proiectate în cinematografele din China în anii '70 şi '80, atunci când economia ţării era în mare parte închisă schimburilor cu exteriorul.

China restricţionează încă importurile de filme străine la 34 de titluri pe an, d

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO