Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor

Starea de urgenţă a fost decretată duminică în nordul Californiei, unde 5.000 de pompieri se luptă cu incendiile extinse care au obligat mii de persoane să-şi abandoneze locuinţele, transmite AFP.
Economica.net - lun, 14 sept. 2015, 03:56
Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor

Potrivit unui comunicat emis de biroul guvernatorului Jerry Brown, incendiile declanşate în opt zone, inclusiv în regiunile viticole situate la nord de oraşul San Francisco, au ars până în prezent mii de hectare şi au distrus autostrăzi şi alte elemente de infrastructură, scrie Agerpres.

Pe lângă cele câteva mii de peroane care fost nevoite să fugă din calea incendiilor, alte circa 6.000 sunt în pericol de a fi evacuate.

De asemenea, calitatea aerului la San Francisco s-a deteriorat semnificativ ca urmare a incendiului denumit ‘Valley Fire’. Şi statele Oregon şi Washington, situate, la fel ca şi California, pe coasta de vest a SUA, sunt afectate de incendii masive.

În cursul acestui weekend patru pompieri au fost transportaţi la spital cu arsuri de gradul doi, în prezent starea lor fiind stabilă. De la începutul acestui an 13 pompieri şi-au pierdut viaţa pe tot cuprinsul Statelor Unite în timpul operaţiunilor de stingere a incendiilor. Australia şi Noua Zeelandă au trimis împreună 70 de pompieri pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pe coasta vestică a SUA.

Septembrie este de obicei luna cu cele mai frecvente incendii în California, întrucât este perioada din an când temperaturile sunt acolo cele mai ridicate. Acum situaţia a fost agravată de seceta care durează de patru ani şi accelerează propagarea focului pe o vegetaţie afectată de lipsa umidităţii. Drept urmare, viteza de propagare a focurilor este cea mai rapidă din ultimii 30 de ani, a declarat directorul serviciilor de urgenţă din California.

Autorităţile din California au cheltuit anul acesta 1,3 miliarde de dolari pentru acţiunile de stingere a incendiilor, sumă ce se apropie de recordul de 1,65 de miliarde din anul 2006, iar suprafaţa afectată este de circa 242.000 de hectare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Premieră națională: CJ Bihor și primăria Oradea înființează propria linie aeriană
Premieră națională: CJ Bihor și primăria Oradea înființează propria linie aeriană
Consiliul Județean Bihor şi municipiul Oradea îşi înfiinţează, în premieră naţională, o companie aeriană proprie, care va avea zilnic zborurli către București, dar şi spre importante......
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul ...
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...