1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

News

Starea de urgenţă se va prelungi pentru încă o lună. Restricţiile nu se relaxează în niciun fel, deocamdată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că starea de urgenţă se va prelungi cu încă o lună, până pe 16 mai 2020.

06 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Preşedintele a declarat că se impune ca starea de urgenţă să fie prelungită cu încă o lună şi va emite un decret în acest sens în această săptămână. "Am cerut guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în decret, în cursul acestei săptămâni voi elabora textul, iar decretul va fi emis săptămâna viitoare, pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună", a spus preşedintele.

Starea de Urgenţă a fost declarată pe 16 martie 2020 pentru o perioadă de 30 de zile, deci ea va fi prelungită până la jumătatea lunii mai.

Preşedintele a explicat că este nevoie de resurse financiare suplimentare şi de aceea aşteaptă noua rectificare bugetară în care ar putea apărea şi tăieri ale cheltuielilor.

“Avem o criză care nu e doar una de sănătate, ci este o criză care afectează întreaga economie, vom avea o creștere probabil semnificativă a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți pentru sănătate, pentru șomaj. Vom avea o situație complicată a bugetului, e clar că această complicație nu se rezolvă de la sine. Guvernul va trebui să facă o analiză și să nu ne limităm doar la o rectificare cu câteva schimbări, ci va fi nevoie să se reevalueze veniturile în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an.  Va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor din banul public” a spus Iohannis.

Nu se relaxează restricţiile

Preşedintele a spus că România este într-o situaţie ceva mai bună decât alte state europene şi a pus această situaţie pe seama restricţiilor care au fost impuse timpuriu la noi în ţară. Iar restricţiile nu vor fi relaxate în perioada următoare, a avertizat Iohannis.

"În comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane infectate nu a fost așa mare. Acest lucru vine din faptul că noi din timp am luat măsuri foarte ferme. Nu este momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Nu suntem încă la vârful epidemiei, în niciun caz nu e momentul să ne relaxăm", a spus preşedintele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO