Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România. Cât costă

Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată de Elon Musk, a devenit disponibil și în România.
Lidia Neagu - vin, 08 apr. 2022, 11:12
Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România. Cât costă

Anunțul că Starlink Internet Services a primit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România, a fost făcut la începutul lunii martie.

Pe pagina Starlink, clienții din România pot acum lansa comenzi. Dispozitivul Hardware costă 3.200 de lei, livrarea încă 410 lei, iar costul serviciul e de 529 de lei pe lună.

Serviciul se adresează în special utilizitorilor din zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiționali. Potrivit lui Sabin Sărmaș, președintele comisiei de IT din Camera Deputaților, ”școlile sau instituțiile publice din cătunele izolate, comunitățile mici din zonele rurale în care infrastructura clasică nu este încă prezentă, refugiile sau cabanele din vârf de munte – sunt doar câteva exemple care vor avea acces la internet după ce Starlink va începe furnizarea de servicii și în România”

Citește și:

Serviciul promite latentă redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s.

“Acest produs e bun mai degrabă pentru cineva care trăieşte într-o zonă izolată, cu zero servicii, precum o cabană în munţi, un pădurar să zicem. Sau se află într-o localitate unde acoperirea 4G şi 5G e slabă şi fibră încă nu a ajuns. Preţul e foarte piperat, în condiţiile în care poţi avea Internet pe fibră la 1 Gbps cu doar câteva zeci de lei. Un alt segment de public este cel al persoanelor de pe platforme marine, al celor care stau la mare altitudine în munţi şi alte nişe de genul”, se arată pe site-ul companiei.

Cum funcționează

Tot ce trebuie să faceți pentru a realiza conexiunea este să instalați o mică antenă de satelit la domiciliu pentru a recepționa semnalul și a transmite lățimea de bandă către router. Compania oferă o serie de opțiuni de montare pentru acoperișuri, curți și exteriorul locuinței dumneavoastră.

Există chiar și o aplicație Starlink pentru Android și iOS care folosește realitatea augmentată pentru a ajuta clienții să aleagă cea mai bună locație și poziție pentru receptoarele lor.

În prezent serviciul mai este disponibil în SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Irlanda, Belgia, Elveția, Danemarca, Portugalia, Australia și Noua Zeelandă.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...