1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Start up Nation 2020: care sunt propunerile Consiliului pentru IMM-uri

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) propune schimbarea denumirii viitoarei sesiuni a programului Romania Start up Nation în "Start-up Tech Nation", dar şi introducerea restricţiei de înstrăinare a mai mult de 49% din părţile sociale/acţiuni pe perioada de implementare şi monitorizare a programului, potrivit News.ro.

16 dec, 2019 | News.ro

În plus, CNIPMMR propune ca locurile de muncă create prin program vor putea fi ocupate de angajaţi care nu au mai avut raporturi de muncă în ultimele şase luni.

O altă propunere a Consiliului este introducerea obligativităţii achiziţiei unui pachet digital care să conţină minim site de prezentare a activităţii, un soft de gestiune a datelor şi semnatură electronică (maxim eligibil 25.000 lei).

De asemenea, CNIPMMR propune eliminarea diferenţelor de punctaj dintre Bucureşti, Ilfov, Cluj şi restul judeţelor pentru o abordare unitară a programului la nivel naţional.

Alte propuneri ale patronatului presupun acordarea de punctaj suplimentar componentei de contribuţie proprie, precum şi acordarea de punctaj suplimentar proiectelor cu componentă de inovare socială (planurile de afaceri care rezolvă una sau mai multe din problemele sociale ale comunităţii unde se implementează proiectul), potrivit News.ro

CNIPMMR mai avansează şi ideea acordării de punctaj suplimentar aplicanţilor care s-au întors din diaspora pentru a deschide o întreprindere prin intermediul programului “Start-up Tech Nation”.

Patronatul mai recomandă şi renunţarea la departajare în funcţie de numărul de locuri de muncă dar păstrarea obligativităţii creării a minim unui nou loc de muncă, dar şi acordarea de punctaj suplimentar asociaţilor/acţionarilor care nu au mai avut calitatea de asociat/acţionar în altă întreprindere pînă la înfiinţarea societăţii cu care aplică.

O altă măsură recomandată este eligibilitatea societăţilor înfiinţate începând cu data de 1 ianuarie 2018.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO