Startup-ul clujean Wello a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Wello, platforma de sănătate pentru copii şi părinţi, bazată pe un program de inteligenţă artificială (AI), a fost selectată în acceleratorul Google for Startups, în cadrul Business Model Mastering, program destinat companiilor aflate în faza de creştere, potrivit unui comunicat de presă.
Economica.net - mie, 22 apr. 2020, 06:43
Startup-ul clujean Wello a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Wello a fost ales, alături de alte cinci startup-uri europene. Astfel, până pe 4 iunie, Wello va face parte dintr-un program intensiv de accelerare de business, bazat pe o serie de workshop-uri interactive, în timpul cărora va avea acces la know-how, instrumente şi îndrumări aplicate, pe care să le folosească pentru a creşte eficienţa actualului model de business. Structura programului le oferă companiilor selectate posibilitatea de a discuta cu experţi de top şi alţi participanţi despre provocările curente de afaceri şi soluţii la situaţii concrete.

„Obiectivul nostru este dezvoltarea Wello pentru etapa următoare şi să ne punem la punct modelele de business, atât B2C, cât şi B2B, astfel încât să putem ajuta cât mai mulţi copii supraponderali şi familiile acestora să se familiarizeze cu un comportament de viaţă sănătoasă, bazat pe o alimentaţie corespunzătoare vârstei, mişcare şi consiliere pentru stabilirea unui echilibru emoţional. Totodată, selectarea în acest program de accelerare de business ne dă acces direct la cele mai bune produse, conexiuni şi practici Google, pentru a dezvolta mai bine şi mai rapid platforma Wello în direcţia stabilită”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017, după ce fondatorii au primit o finanţare nerambursabilă în valoare de peste 650.000 de euro, proiectul fiind desemnat câştigător în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Varianta beta a aplicaţiei a fost lansată în noiembrie anul trecut, fiind descărcată deja de peste 10.000 de ori, urmând ca versiunea finală să fie lansată pe 1 iunie 2020, în condiţiile în care, în prezent, 1 din 3 copii cu vârste între 5 ani şi 19 ani este supraponderal sau obez, potrivit WOF (Federaţia Mondială a Obezităţii).

Aplicaţia Wello se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani şi familiilor acestora. Acesta este o sursă completă de informaţii despre alimentaţia copiilor şi crearea unui stil de viaţă sănătos, care va ajuta părinţii să alcătuiască pentru copiii lor planuri de nutriţie într-o manieră distractivă, motivantă şi inteligentă.

De asemenea, este o platformă care oferă programe de nutriţie personalizate şi sfaturi de sănătate de la experţi în nutriţie, antrenori de fitness şi medici generalişti, pe baza informaţiilor colectate şi analizate de AI despre utilizatori (timpul de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.).

Totodată, Wello este o aplicaţie ce recomandă, în funcţie de locaţia utilizatorului, locuri unde se mănâncă sănătos, sau unde pot găsi furnizori de alimente sănătoase, în funcţie de planurile de nutriţie personalizate.

Wello a organizat anul trecut, în luna august, prima tabără gratuită din România pentru copiii cu probleme de greutate, ajutându-i să slăbească într-un mod sănătos. În prima ediţie Wello Camp, cei 60 de copii participanţi au slăbit cumulat 169 de kilograme.

Wello intenţionează ca anul acesta să organizeze alte două ediţii Wello Camp, pentru a ajuta mai mulţi copii să se familiarizeze cu un comportament de viaţă sănătoasă, prin noţiuni de nutriţie, mişcare şi consiliere, pe care să le menţină, odată reveniţi acasă.

Te-ar mai putea interesa și
Între cererea pentru AI și presiunea consumului de energie: cum va arăta industria centrelor de date în 2024
Între cererea pentru AI și presiunea consumului de energie: cum va arăta industria centrelor de date în 2024
Centrele de date joacă un rol crucial în stocarea, procesarea și gestionarea eficientă a datelor digitale. Sunt fundamentale pentru funcționarea serviciilor online, iar anul viitor acestea se......
Iveco și-a înnoit întreaga gamă de produse printr-o investiție de 1 miliard de euro
Iveco și-a înnoit întreaga gamă de produse printr-o investiție de 1 miliard de euro
Pentru prima dată în istoria sa, producătorul de vehicule comerciale Iveco și-a reînnoit întreaga gamă de produse ...
Şeful Bundesbank crede că este mult prea devreme să declarăm victoria în lupta cu inflaţia
Şeful Bundesbank crede că este mult prea devreme să declarăm victoria în lupta cu inflaţia
Inflaţia în zona euro va continua să scadă în lunile următoare, chiar dacă într-un ritm mai lent, a declarat preşedintele ...
Marile bănci de dezvoltare promit la COP28 că îşi vor intensifica eforturile destinate combaterii schimbărilor climatice
Marile bănci de dezvoltare promit la COP28 că îşi vor intensifica eforturile destinate combaterii schimbărilor climatice
Zece din cele mai importante bănci globale de dezvoltare au promis la conferinţa COP28 că îşi vor intensifica eforturile ...