1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Statele membre ONU au convenit asupra unui document care stabileşte cadrul privind refugiaţii şi imigranţii

Toate cele 193 de state membre ale ONU au convenit asupra textului documentului care va stabili cadrul global privind refugiaţii şi imigranţii, ce urmează a fi adoptat la un viitor summit al Naţiunilor Unite, a declarat marţi consilierul special al ONU pentru această reuniune, potrivit DPA.

10 aug, 2016 | Agerpres

Documentul, care nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, include angajamente pentru a asista şi gestiona mai bine fluxul de imigranţi şi refugiaţi, a spus Karen AbuZayd, consilier special privind această conferinţă ONU, ce va fi prima reuniune la nivel înalt care se va concentra pe subiect.

'Abordează provocările cu care ne confruntăm acum şi ne pregăteşte pentru provocările viitorului - refugiaţii, imigranţii, cei care îi ajută şi comunităţile şi ţările care îi găzduiesc vor avea de câştigat cu toţii dacă sunt respectate angajamentele din document', a spus AbuZayd .

Ea a făcut apel la toate statele membre să îşi respecte angajamentele asumate în document, printre care protejarea drepturilor omului, rezolvarea cauzelor de la rădăcină, crearea de programe de incluziune în ţările gazdă şi dezvoltarea de principii pentru imigranţii vulnerabili precum femeile şi fetele.

Summitul va avea loc la 19 septembrie, cu o zi înainte de deschiderea Adunării Generale a ONU.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO