1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Statele Unite au decis să-l acuze pe Nicolas Maduro de narco-terorism și să ofere o recompensă pentru capturarea lui

Guvernul american a decis joi să-i acuze pe președintele Nicolas Maduro și pe alți oficiali venezueleni de rang înalt de narco-terorism, această măsură reprezentând un nou pas al escaladării conflictului dintre administrația Trump și șeful statului sud-american, informează Reuters.

26 mar, 2020 | Reuters

Departamentul de Justiție american a anunțat că a pus o recompensă de 15 milioane de dolari pentru arestarea lui Maduro. Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a anunțat acuzațiile aduse liderului socialist venezuelean, care se află la putere din 2013. Maduro deja era ținta sancțiunilor americane și a eforturilor SUA de a-l înlătura din fruntea statului.

Ministerul venezuelean de Informații nu a putut să fie până acum contactat pentru a comenta această știre.

Barr i-a acuzat pe Maduro și pe asociații săi că au conspirat împreună cu o facțiune dizidența a armatei columbiene de gherilă FARC “să inunde Statele Unite cu cocaină.”

“În timp ce poporul venezuelean suferă, acest canibal... face bani pe spinarea lui”, a spus Barr referindu-se la Maduro și la alți oficiali venezueleni. Pe această lista au fost incluși și ministrul venezuelean al Apărării împreună cu președintele Curțîi Supreme din Venezuela.

Această tip de măsură este rar adoptată de Statele Unite împotriva unui șef de stat în funcție și marchează o serioasă escaladare a conflictului dintre Statele Unite și Venezuela, într-o perioada în care tot mai multe surse susțin că Donald Trump este foarte nemulțumit de rezultatele politici americane față de statul din America de Sud.
Statele Unite împreună cu multe alte state europene l-au recunoscut drept președinte al Venezuelei pe liderul opoziției, Juan Guaido, dar Maduro a reușit să se mențină la putere cu sprijinul armatei și a Chinei, Rusiei și Cubei. Maduro este de mult timp acuzat de oficialii americani că este la conducerea unui narco-stat și că banii din droguri îi folosește că să acopere sumele pierdute de industria petrolieră, grav afectată de sancțiunile americane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO