1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Statele Unite au început o anchetă împotriva Vietnam, țară bănuită că-și devalorizează intenționat moneda națională

Autoritățile de la Washington au început o investigație în care vor verifică dacă Vietnamul își subevaluează intenționat moneda națională (dong), creându-și astfel un avantaj injust în relațiile comerciale cu Statele Unite, a informat vineri Agenția americană pentru Comerț, relatează Reuters.

03 oct, 2020 | Reuters

Investigația a fost pornită la cererea președintelui Donald Trump, se mai precizează în anunț. Vietnamul se află pe lista statelor bănuite de Washington că-și manipulează monedele naționale, din cauza excendetului comercial pe care-l are în relația cu SUA, a faptului că exporturile sale generale depășesc importurile și a percepției că Banca Centrală Vietnameză e foarte activă în cumpărarea de valute străine.

Șeful Băncii Centrale din Vietnam, Le Minh Hung, a declarat vineri că țara sa “ nu intenționează și nu va intenționa să folosească politicile monetare în general, și rata de schimb în special, pentru a-și crea un avantaj competitiv injust în comerțul internațional”

“Vom continuă să menținem stabilitatea ratei de schimb și să ținem inflația sub control”, a spus Hung la o conferință de presă după întâlnirea cu mai mulți omologi din statele din Asia de Sud-Est. Excedentul comercial al Vietnamului în relația cu Statele Unite ale Americii, cea mai mare piață de export a sa, a fost de 37,7 miliarde de dolari în primele opt luni ale anului, în creștere față de perioada similară a lui 2019, când a fost de 29,8 miliarde de dolari, arată datele oficiale vietnameze.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO