1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Statele Unite au suspendat zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX, pentru siguranţă

Statele Unite au suspendat miercuri zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX, din motive de siguranţă, după prăbuşirea de duminică a anui avion de acest tip al Ethiopian Airlines, în urma căreia 157 de oameni şi-au pierdut viaţa, declanşând pentru Boeing una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, transmite Reuters, scrie News.ro. 

14 mar, 2019 | News.ro

Uniunea Europeană, Canada, China şi alte ţări se află între regiunile şi ţările care interziseseră deja zborurile acestor avioane.

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a SUA a precizat că decizia a fost luată în urma unor date satelitare şi dovezi de la locul dezastrului produs în apropiere de Addis Ababa, scrie News.ro. 

Prăbuşirea a fost al doilea dezastru în care a fost implicat un avion 737 MAX, cel mai vândut avion de pasageri modern, în mai puţin de cinci luni.

Informaţii noi obţinute de la epava in Etiopia şi noi date legate de zborul avionului au arătat o serie de asemănări între cele două dezastre ”care justifică continuarea investigaţiei referitoare la o cauză comună”, potrivit unui comunicat al administraţiei.

Citeşte integral ştirea pe News.ro. 

Citeşte şi 

Prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines: Cutiile negre ale avionului vor fi analizate în Franţa 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO