Statele Unite – Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au actualizat lista simptomelor COVID-19

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite au introdus săptămâna aceasta şase noi puncte pe lista lor oficială cu simptome ale COVID-19 pentru a-i ajuta pe medici şi pacienţi să înţeleagă mai bine cine ar putea fi afectat de noul coronavirus, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.
Economica.net - mar, 28 apr. 2020, 07:50
Statele Unite - Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au actualizat lista simptomelor COVID-19

Simptomele recent adăugate includ frisoane, tremurături repetate însoţite de frisoane, dureri musculare, dureri de cap, gât inflamat şi pierderea gustului sau mirosului. Acestea au fost adăugate pe lista cu simptome ale COVID-19, identificate de agenţia de sănătate publică din SUA la începutul epidemiei – febră, tuse, insuficienţă respiratorie sau dificultate în respiraţie.

Persoanele care prezintă aceste simptome – şi mai ales care au mai multe dintre acestea – sunt sfătuite să apeleze la ajutor medical, au transmis experţii în sănătate.

Medicul John Swartzberg, specialist în boli infecţioase la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Berkeley din California a declarat că nu este surprinzător faptul că CDC a actualizat lista cu simptome odată ce devin disponibile noi informaţii referitoare la acest virus. „Este ceea ce ar trebui să facă”, a spus el. „Este o boală complet nouă şi învăţăm enorm de multe despre ea”, a adăugat Swartzerg, „inclusiv manifestările sale clinice”, scrie Agerpres.

Pe măsură ce mai multe persoane sunt infectate, oamenii de ştiinţă înţeleg mai bine modul în care se răspândeşte, cum acţionează şi care este cea mai bună modalitate de tratament.

Noul coronavirus a infectat peste 3 milioane de oameni din întreaga lume şi a provocat peste 210.000 de decese, potrivit informaţiilor date publicităţii luni de Universitatea Johns Hopkins, citate marţi de AFP. Mai mult de un sfert din cele 210.000 de victime la nivel global s-a produs în SUA.

Un purtător de cuvânt al CDC a declarat că simptomele COVID-19 recent adăugate reflectă schimbările în definiţia de caz adoptate de Consiliul Epidemiologilor (CSTE), format din epidemiologi care lucrează la departamente de sănătate din ţară şi propun CDC recomandări privind modalitatea de monitorizare şi raportare a bolilor.

Swartzenberg i-a descris pe aceşti epidemiologi drept „ochii şi urechile CDC”. „Ei văd aceste lucruri care sunt raportate de medici şi apoi furnizează acele date către CDC”, a spus el.

La data de 5 aprilie, comitetul executiv al CSTE a aprobat o declaraţie de zece pagini care conţinea cele mai bune practici pentru monitorizarea şi raportarea cazurilor de COVID-19. Declaraţia listează cele mai frecvente simptome identificate.

Raportul CSTE precizează că nu toate persoanele infectate cu noul coronavirus prezintă aceleaşi simptome. Unii nu au deloc simptome, în timp ce aproximativ 80% manifestă ceea ce medicii numesc simptome „uşoare până la moderate”, similare cu cele observate în cazul gripei, dar care nu necesită spitalizare.

15% dintre cazuri sunt îndeajuns de grave pentru a necesita oxigen suplimentar, iar 5% sunt critice, fiind nevoie de ventilare mecanică.

Raportul CSTE notează că, în general, persoanele diagnosticate cu COVID-19 dezvoltă primele simptome – ce includ febră şi probleme respiratorii – la circa cinci zile de la infectare.

Swartzberg a declarat că aceste simptome sunt observate între 7 până la 14 zile, însă în cazurile mai grave pot dura mai mult.

„Este o curbă în formă de clopot, unele persoane fiind bolnave doar câteva zile, iar altele având simptome care durează mai mult de două săptămâni”, a spus el.

Pe măsură ce experţii în domeniul sanitar continuă să afle mai multe despre această afecţiune este posibil ca şi alte simptome să fie adăugate pe lista CDC, a declarat Janet Hamilton, director executiv al CSTE. „Este foarte nouă şi cu evoluţie rapidă”, a spus ea despre COVID-19. „Nu vă pot spune că o vom actualiza, dar acesta este procesul nostru normal atunci când avem de-a face cu infecţii eergente”, a adăugat specialista.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Ministerele trebuie să trimită în 30 de zile propunerile privind salarizarea în sistemul public
Turcan: Ministerele trebuie să trimită în 30 de zile propunerile privind salarizarea în sistemul public
Memorandumul care stabileşte principiile care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptat în şedinţe......
Guvernul a aprobat memorandumul pentru comanda a 4,2 milioane de vaccinuri Pfizer
Guvernul a aprobat memorandumul pentru comanda a 4,2 milioane de vaccinuri Pfizer
Executivul a adoptat memorandumul pentru semnarea celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 ...
Alejandro Mesonero, designerul-șef al mărcii Dacia părăsește grupul Renault după doar șapte luni
Alejandro Mesonero, designerul-șef al mărcii Dacia părăsește grupul Renault după doar șapte luni
Alejandro Mesonero-Romanos, devenit director de design al mărcii Dacia în ianuarie 2021, după ce venise în cadrul Renault ...
Guvernul a adoptat modificarea Legii 55, în sensul suspendării  activității operatorilor economici care nu respectă regulile de siguranță
Guvernul a adoptat modificarea Legii 55, în sensul suspendării activității operatorilor economici care nu respectă ...
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, modificările la Legea 55/2020 privind sancţiunea complementară a suspendării ...