1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Statele Unite vor acorda ajutoare de 13 miliarde de dolari pentru Puerto Rico

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că Statele Unite vor trimite 13 miliarde de dolari drept ajutoare de urgenţă către Puerto Rico, insulă din Caraibe şi teritoriu al SUA, devastat de un uragan în urmă cu trei ani, transmite dpa, citată de Agerpres.

19 sep, 2020 | Agerpres

"Astăzi administraţia mea acordă cel mai mare ajutor de urgenţă din istorie pentru a reconstrui reţeaua electrică şi sistemul educaţional din Puerto Rico", a anunţat Trump în timpul unei conferinţe de presă.

"Acordăm 13 miliarde de dolari pentru repararea şi înlocuirea permanentă a mii de mile de linii de transmisie şi redistribuire, ceea ce ar fi fi trebuit făcut cu mulţi ani în urmă".

Criticii preşedintelui s-au întrebat de ce ajutoarele de urgenţă nu au fost acordate mai devreme şi l-au acuzat pe Donald Trump că acesta are scopuri electorale.

Trump s-a opus anterior acordării de asistenţă pentru situaţii de dezastru pentru Puerto Rico, susţinând că teritoriul american a primit prea mulţi bani din partea Congresului, în comparaţie cu state precum Florida şi Texas.

În această perioadă premergătoare alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, republicanul Donald Trump şi candidatul democrat la funcţia de preşedinte, fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, încearcă să obţine voturile alegătorilor din Florida, unde locuiesc foarte mulţi portoricani.

Preşedintele Trump a declarat reporterilor că a fost nevoie de timp pentru aprobarea acordării asistenţei din cauza lipsei de voinţă politică din Washington. De asemenea, el a promis că va reînvia industria farmaceutică din Puerto Rico."Construim o mare zonă de producţie farmaceutică medicală", a spus Trump.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO