1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Statele Unite vor adopta 'sancţiuni severe' contra Rusiei - John Kerry

Statele Unite intenţionează să adopte foarte curând noi sancţiuni severe împotriva Rusiei, pe care o consideră vinovată de încălcarea acordului de încetare a focului în Ucraina, a afirmat sâmbătă secretarul de stat american, John Kerry, aflat în vizită la Londra, potrivit AFP.

22 feb, 2015 | Agerpres

'Sancţiuni foarte severe pot fi adoptate, care vor avea un impact foarte negativ asupra economiei Rusiei', a declarat el în cursul unui briefing de presă, adăugând că, 'în umătoarele zile, preşedintele Obama va evolua opţiunile la dispoziţia sa şi va lua o decizie'.

John Kerry, care s-a întâlnit în primele ore ale după-amiezii cu omologul său britanic, Philip Hammond, a apreciat că asaltul asupra oraşului Debalţevo constituie unul din exemplele 'cele mai flagrante' de încălcare a armistiţiului de către ruşi şi separatiştii ucraineni.

'Ştim cu certitudine ce a furnizat Rusia şi nicio propagandă nu poate ascunde aceste acţiuni', a mai afirmat Kerry, care s-a întâlnit cu reprezentanţii presei la Ambasada Statelor Unite la Londra.

'Să fim foarte clari. Acordul de la Minsk nu lasă loc interpretărilor, nu este vag, nu oferă opţiuni', a adăugat şeful diplomaţiei de la Washington, menţionând că, pentru moment, 'Rusia şi separatiştii se conformează acestuia numai în unele zone, dar nu la Debalţevo, nu în jurul oraşului Mariupol şi nu în alte locuri strategice'.

Oficialul american a subliniat voinţa ţării sale, a Marii Britanii şi a altor state de a adopta noi măsuri 'necesare' contra Moscovei şi a făcut cunoscut că, în prezent, au loc discuţii 'între Statele Unite şi aliaţii lor europeni'.

Referitor la posibilitatea de a furniza arme Ucrainei, el a repetat că au avut loc discuţii la Washington, însă 'preşedintele nu a luat nicio decizie până în acest stadiu'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO