1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Statul aşteaptă anul acesta până la 100 de milioane de euro din jocurile de noroc online

Odată cu modificarile de legislaţie, ce au permis deschiderea pieţei pentru jocuri de noroc la distanţă, statul începe în premieră să încaseze taxe din acest tip de activitate. Unul dintre primle site-uri autorizate, winmasters.com, a plătit deja peste 500.000 de euro taxe şi garanţii.

03 iul, 2015 | Economica.net

Potrivit noii legi privind jocurile de noroc, site-urile de jocuri online care au operat ilegal în România au o perioadă de 90 de zile în care să achite taxele datorate statului pe ultimii cinci ani, după care firmele şi reprezentanţii acstora riscă urmărirea penală.

Conform autorităţilor, cei mai mulţi dintre operatorii internaţionali şi-au declarat disponibilitatea de a plăti din urmă, având astfel şansa de a intra în legalitate. În funcţie de numărul operatorilor care vor accepta aceste plăţi, sumele ce urmează să fie încasate de stat se ridică până la 100 de milioane de euro.

Din anul 2016, potrivit estimărilor, statul va încasa din impozitarea veniturilor operatorilor şi taxele specifice de autorizare şi funcţionare cel puţin 30.000.000 de euro anual. De altfel, primii bani deja au intrat la buget, winmasters.com, precum şi alte doiă site-uri jocuri, achitând deja taxe de peste 1,5 milioane de euro în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO