Statul Major al armatei ruse a elaborat planul invadării Ucrainei în 2013 – Parchetul din Kiev

Şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a supervizat încă din 2013 planul de încălcare a suveranităţii Ucrainei, a acuzat miercuri, la Kiev, procurorul şef militar al Ucrainei, Anatoli Matios, citat de Unian.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 14:56
Statul Major al armatei ruse a elaborat planul invadării Ucrainei în 2013 - Parchetul din Kiev

Trupe ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei la sfârşitul verii anului 2014 în scopul de a stopa avansarea armatei ucrainene şi a o împiedica să asedieze Doneţkul, unul din fiefurile rebelilor proruşi, a declarat el.

După începerea, la 7 aprilie 2014, a ‘operaţiunii antiteroriste’ în estul Ucrainei, şeful Statului Major al armatei ruse a anunţat la 24 aprilie exerciţii militare în apropiere de frontiera cu Ucraina, în dreptul regiunilor Doneţk şi Lugansk, zonă unde au fost desfăşurate efective de 30.000 -40.000 de militari ruşi şi echipamente grele.

În perioada 8-23 august, la ordinul generalului de armată Valeri Gherasimov, asupra poziţiilor armatei ucrainene din Saur-Moghila, Uspenka şi Amvrosievka, au fost lansate sistematic tiruri de rachete şi de artilerie de pe teritoriul Federaţiei Ruse, a afirmat procurorul militar şef al Ucrainei, indicând că Parchetul Militar dispune de dovezi în acest sens.

Mai mult, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat că dispune de probe privind prezenţa a 3.500 de militari ruşi pe teritoriul Ucrainei în timpul operaţiunii de la Ilovaisk, important nod feroviar din regiunea Doneţk, unde în august-septembrie s-au dus lupte crâncene până când oraşul a intrat sub controlul rebelilor.

Ordinul intrării trupelor ruse în estul Ucrainei a venit din partea şefului Statului Major al armatei ruse, susţine procurorul militar şef ucrainean, indicând că ‘intruziunea’ a avut loc la 24 august 2014, când trei batalioane operativ-tactice, de aproximativ 3.500 de militari, 60 de tancuri, 320 de vehicule blindate şi 60 de tunuri au intrat pe teritoriul ucrainean.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...
Sindicatele din industrie solicită reglementarea tarifelor la energie şi gaze naturale la valoarea din decembrie 2020
Sindicatele din industrie solicită reglementarea tarifelor la energie şi gaze naturale la valoarea din decembrie 2020
Alianţa Sindicatelor din Industrie solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a CSAT pentru stoparea acestei crize ...