STB caută parteneri pentru dezvoltarea fostului Depou Victoria, care se întinde pe 3,5 hectare în centrul Bucureştiului

Societatea de Transport București STB SA și-a anunțat intenția de declanșare a procedurii de asociere cu persoane fizice sau juridice, în vederea exploatării terenului cu o suprafață de 34.784 mp din Strada Mexic nr.19, Sector 1, a relocării activității Depoului Victoria pe amplasamentul Depoului Titan și a obținerii de venituri suplimentare necesare asigurării unui serviciu de transport public de călători de calitate.
Răzvan Zamfir - mar, 03 mart. 2020, 19:43
STB caută parteneri pentru dezvoltarea fostului Depou Victoria, care se întinde pe 3,5 hectare în centrul Bucureştiului

Cel mai probabil, vizați sunt dezvoltatorii imobiliari interesați de terenuri în centru, iar STB nu va duce lipsă de oferte, dar e nevoie de ofertanți puternici și cu resurse.

Printre companiile care s-ar putea înscrie în cursa pentru dezvoltarea fostului Depou Victoria, s-ar putea afla compania cu capital sud african NEPI Rockcastle, care va finaliza în curând tranzacția de circa 300 de milioane de euro pentru portofoliul său de birouri, care va fi preluat de AFI Europe, companie care încearcă să achiziționeze și cei 75% din proiectul Casa Radio, controlați de Plaza Centers, și de aceea, deși nu e imposibil, ar fi greu să intre într-o nouă afacere imobiliară.

De asemenea, Prime Kapital, compania lui Martin Slabbert, Victor Semionov, Tiberiu Smaranda și Mihail Vasilescu ar putea fi un pretendent serios la dezvoltarea celor 34.700 mp din apropierea Pieței Victoriei, ca de altfel și românii de la Forte Partners, dezvoltatorii proiectului office The Bridge, vândut cu 200 de milioane de euro către Dedeman sau Iulius, compania controlată de Iulian Dascălu și Aterburry Europe, care deja va intre pe piața din București cu un proiect mixt realizat în parteneriat cu Romexpo, care va include, la finalizare, va include cea mai înaltă clădire din România, de circa 180 de metri și, în prezent se apropie de finalizarea construcției clădirii office UBC 0 din Iulius Mall de 155 de metri, care va fi la finalizare cea mai înaltă clădire din România.

N-ar fi exclusă nici intrarea în cursă a israelienilor de la Hagag, care au cumpărat pentru circa zece milioane de euro Palatul Știrbei.

Întrebarea e cum va reuși parteneriatul stat-privat, care până acum nu s-a soldat cu succese, multe proiecte, inclusiv Casa Radio sau Esplanada, ambele de un miliard de euro, fiind blocate de diverse interese sau din cauza mișcării mult prea lente a organelor statului.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...