Ce ştiri business nu trebuie să ratezi în această dimineaţă – 12.11.2015

Harta lucrărilor la autostrăzi şi care sunt cele cu şanse de deschidere până la sfârşitul anului - Legea rezoluției bancare, adoptată de Parlament. Un amendament elimină răspunderea civilă a conducerii BNR - Tribunalul a respins cererea Astra de suspendare a procesului de faliment - PROIECT: Biserica va putea vinde fără TVA, din 2016, și tipărituri de cult, manuale și cursuri teologice - Vânzările de credite noi în lei pentru consum, la cel mai ridicat nivel de după criză - Un business de 500 mil. euro. Ce vând cel mai bine cele 2.000 de benzinării, dincolo de carburanţi. Citeşte pe larg revista presei din 12 noiembrie 2015.
Economica.net - joi, 12 nov. 2015, 06:10
Ce ştiri business nu trebuie să ratezi în această dimineaţă - 12.11.2015

HARTA INTERACTIVA Stadiul lucrarilor pe fiecare autostrada din Romania. Ce autostrada are sanse sa fie deschisa pana la finalul anului – Hotnews. In momentul de fata in Romania se lucreaza efectiv la aproape 177 km noi de autostrada, iar Compania de Autostrazi spera sa deschida traficul pe inca 25 de km pana la finalul lui 2015, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro. Daca totul merge conform planurilor si vremea tine cu constructorul, pana la finele anului soferii ar putea circula neintrerupt pe autostrada de la Nadlac (granita de vest) si pana dupa Lugoj. Practic, autoritatile spera sa deschida Lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj, la pachet cu cei 10 km de langa Lugoj care sunt gata din 2013, dar care au stat nefolositi pentru ca se opreau direct in camp.

Legea rezoluției bancare, adoptată de Parlament. Un amendament elimină răspunderea civilă a conducerii BNR – Profit. Parlamentul a adoptat legea privind rezoluția bancară, implementare a unei Directive, după ce Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement în urmă cu trei săptămâni. Textul spune că băncile falimentare vor fi recapitalizate din banii creditorilor băncii, inclusiv din cei ai deponenților.

Tribunalul a respins cererea Astra de suspendare a procesului de faliment – Profit. Tribunalul București consideră că solicitarea de suspendare a procesului de faliment formulată de avocații acționarului Astra Asigurări este inadmisibilă. Următorul termen în proces a fost fixat pentru 23 noiembrie.

PROIECT: Biserica va putea vinde fără TVA, din 2016, și tipărituri de cult, manuale și cursuri teologice – Profit. Tipăriturile de cult, manualele și cursurile teologice vor fi vândute de către biserici, începând din 2016, fără TVA, potrivit proiectului de norme ale noului Cod fiscal, obținut de Profit.ro.

GHEORGHE PIPEREA ARUNCĂ BOMBA: „Clauze abuzive şi plăţi necuvenite, în contractele de credit pentru Prima Casă” – Bursa. Creditul Prima Casă, aşa cum a fost conceput, are trei mari probleme, avertizează avocatul Gheorghe Piperea. Avocatul a explicat că, potrivit HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă, costul total al finanţărilor acordate în cadrul programului se compune dintr-o dobândă variabilă compusă din Robor la trei luni plus o marjă fixă de maxim 2,5% pe an şi dintr-un comision de gestiune datorat FNGCIMM, care se cuantifică printr-un protocol anual între fond şi Ministerul Finanţelor Publice (în acest moment, respectivul comision este de 0,49% pe an, aplicat la jumătate din soldul creditului).

Kaufland începe să-şi repatrieze capitalul şi trimite 25 de milioane de euro la compania-mamă – ZF.

Vânzările de credite noi în lei pentru consum, la cel mai ridicat nivel de după criză – ZF.

Un business de 500 mil. euro. Ce vând cel mai bine cele 2.000 de benzinării, dincolo de carburanţi – ZF. Ţigările, apele minerale, băuturile răcoritoare şi sendvişurile sunt printre cele mai bine vândute produse non-oil din magazinele din incinta benzinăriilor, sute de furnizori luptându-se să încheie contracte cu principalii jucători din piaţa petrolieră. În total, piaţa carburanţilor este un business de circa 10 miliarde de euro în care activează 2.000 de benzinării. Cum anul acesta cererea a revenit pe creştere datorită evoluţiei economice bune, dar şi pe fondul scăderii preţurilor la carburanţi, lupta pentru clienţi dintre petrolişti a devenit şi ea mai intensă.

Topul celor mai performante fonduri mutuale – ZF.

Principalii retaileri electro-IT continuă expansiunea – Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...