Ştirile business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.11.2015

Care va fi cursul pentru accizele din 2016 - Preţul locuinţelor va creşte cu minim 10% în următorul an - Cum funcționează legea privind darea în plată. O notificare trimisă băncii te scapă de datorii - Top 100 cele mai valoroase companii din România - ASF, în control la City Insurance. Datorii și reclamații în creștere - Procedura amnistiei fiscale a aparut in Monitorul oficial. Ce ai de facut pentru a beneficia de anularea penalitatii de intarziere si reducerea la plata a unei cote de 54,2% din dobanda de intarziere - O chestiune de dus în CSAT: 7 hărți ale izolării României din cauza infrastructurii. Citeşte pe larg revista presei din 25 noiembrie 2015.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 05:36
Ştirile business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.11.2015

Cursul pentru accizele din 2016 va fi 4,7380 lei/euro. Ce prevede legea dacă preţurile de consum au scăzut – Adevărul. Ministerul Finanţelor încă nu a anunţat oficial care va fi în 2016 cursul de schimb pentru calculul accizelor, dar legislaţia în vigoare arată că acest curs va fi egal cu cel aplicat în 2015, respectiv de 4,7380 lei/euro. În principiu, cursul pentru 2016 ar trebui să fie calculat prin adăugarea creşterii medii a preţurilor (inflaţia) la cursul din 2015. Dar inflaţia a fost negativă (-1,5%) în perioada de referinţă, astfel că – potrivit Codului Fiscal – cursul va rămâne neschimbat.

Mateescu, Impact: Preţul locuinţelor va creşte cu minim 10% în următorul an – Capital. Costul cu manopera în cazul construcţiei de locuinţe a crescut cu 15-25% în ultimul an, motiv care va conduce la o creştere a preţurilor de vânzare cu minim 10% în decurs de un an, potrivit lui Lucian Mateescu, directorul general al Impact Developer & Contractor, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuinţe din ţară.

Cum funcționează legea privind darea în plată. O notificare trimisă băncii te scapă de datorii – Profit.

Top 100 cele mai valoroase companii din România. Energia a pus stăpânire pe podium. Două din primele trei companii sunt de stat – ZF. Podiumul este format pentru prima dată exclusiv din companii din sectorul energetic: OMV Petrom, Hidroelectrica şi Romgaz.

ASF, în control la City Insurance. Datorii și reclamații în creștere – Profit. Autoritatea de Supraveghere Financiară desfășoară un control la societatea City Insurance, au arătat, pentru Profit.ro, surse oficiale. Asigurătorul a înregistrat o creștere substanțială a petițiilor care reclamă întârzieri la plata daunelor și, în același timp, a acumulat datorii, inclusiv către Biroul Carte Verde.

Procedura amnistiei fiscale a aparut in Monitorul oficial. Ce ai de facut pentru a beneficia de anularea penalitatii de intarziere si reducerea la plata a unei cote de 54,2% din dobanda de intarziere – Hotnews.

Românii s-au plâns la ANPC de reducerile fictive practicate de unele magazine de Black Friday – DIGI24. A mai venit un raport după Black Friday, de data aceasta unul care centralizează plângerile. Românii s-au plâns în special de promoţiile mincinoase, iar mulţi au şi dovezi în acest sens. Oamenii au urmărit din timp preţurile produselor pe care le doreau, au făcut poze şi apoi au comparat cu oferta din ziua de Black Friday. Au ataşat aceste dovezi unui mail şi le-au trimis către protecţia consumatorului.

O chestiune de dus în CSAT: 7 hărți ale izolării României din cauza infrastructurii – cursdeguvernare.ro. Așa cum chestiunea corupției a fost dusă în CSAT – și lucrurile au început să se miște – o altă problemă a României a depășit deja masa critică a prejudiciului. Infrastructura. Deja progresele de competitivitate, obținute prin capital, tehnologie, dezvoltarea spiritului antreprenorial și libera circulație a persoanelor, mărfurilor și capitalurilor este subminată de lipsa infrastructurii. De asemenea, unele dintre avantajele comparative ale României – ieșire la Mare prin portul Constanța, forța de muncă calificată și ieftină din Moldova și Oltenia, sectoarele cu potențial agricol excepțional de dincoace de Carpați – sunt neutralizate pur și simplu de lipsa infrastructurii în primul rând rutiere.

20 de ani de comerț românesc modern: De la minunea Mega Image, la o piață de peste 18 miliarde de euro – adevărul financiar.

Împrumuturile în lei au accelerat la un nou maxim istoric de aproape 109 miliarde de lei – ZF.

Două teatre și un cinema din București și-au suspendat activitatea – DIGI24. Aproape jumătate dintre localurile care funcţionează în clădiri cu risc seismic din Centrul Vechi al Capitalei s-au închis. Este efectul intrării în vigoare a legii care interzice activităţile comerciale în astfel de imobile. De asemenea, Teatrul Nottara, Teatrul Foarte Mic şi Cinematograful Patria au anulat zeci de reprezentaţii şi proiecţii din cauza bulinelor roşii puse pe clădirile în care se află sălile de spectacol.

Taxele pentru locuințe cresc cu până la 30%. La firmele de apartament, depind de cine plătește utilitățile – Profit. Firmele și PFA vor plăti impozitele locale ca pentru locuințe doar dacă utilitățile vor fi înregistrate pe numele proprietarului persoană fizică. În caz contrar, vor achita sume cel puțin duble față de cele actuale. Totuși, impozitele pentru locuințele persoanelor fizice vor fi majorate cu până la 30%, în 2016.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...