Ştirile business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 26.01.2016

Peste 2.200 de apartamente din Militari Residence au restanţe la întreţinere, adică circa 40% din complex - Mitul productivităţii scăzute începe să se clatine. Angajaţii români sunt cu 67% mai productivi faţă de acum 10 ani - Evaziune de 24 de milioane de euro. Schema prin care mafia turcă a fructelor şi legumelor a intrat în marile supermarketuri - Ilie Carabulea continuă să cedeze controlul unor afaceri către cei doi fii - Românii bogaţi ţin 500 mil. lei în fonduri străine, la adăpost de dobânzile mici - Philips numeşte un român la conducerea operaţiunilor din 11 ţări, inclusiv în România. Citeşte pe larg revista presei din 26 ianuarie 2016.
Economica.net - mar, 26 ian. 2016, 05:58
Ştirile business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 26.01.2016

Peste 2.200 de apartamente din Militari Residence au restanţe la întreţinere, adică circa 40% din complex – Capital. Locatarii celor 51 de blocuri ale Militari Residence, cel mai mare ansamblu rezidenţial din România, au înregistrat la finalul anului trecut restanţe la întreţinere în valoare de circa 129.000 de euro, puţin peste întreaga factură de consum a lunii decembrie, potrivit datelor Asociaţiei de Proprietari a complexului.

Mitul productivităţii scăzute începe să se clatine. Angajaţii români sunt cu 67% mai productivi faţă de acum 10 ani – ZF. România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca ritm de creştere a productivităţii muncii per angajat în ultimul deceniu. Productivitatea angajaţilor români a ajuns în 2014 la 56,7% din media înregistrată la nivelul statelor din Uniunea Europeană (de 100%), faţă de nivelul din 2004, când era de 34%, ceea ce înseamnă că angajaţii români sunt cu 67% mai productivi decât acum un deceniu.

Ilie Carabulea continuă să cedeze controlul unor afaceri către cei doi fii – Profit.

Românii bogaţi ţin 500 mil. lei în fonduri străine, la adăpost de dobânzile mici – ZF.

Evaziune de 24 de milioane de euro. Schema prin care mafia turcă a fructelor şi legumelor a intrat în marile supermarketuri – DIGI24. Fiscul anunţă că statul a fost păgubit cu 24 de milioane de euro după ce marfă de 100 de milioane de euro pentru care nu s-a plătit taxa pe valoare adăugată a ajuns între 2012 şi 2014 pe rafturile marilor magazine. Sunt enumerate opt lanţuri comerciale în comunicatul postat de Fisc pe pagina sa de Facebook: Carrefour, Lidl, Metro, Selgros, Billa, Real, Cora şi Mega Image. Legea era încălcată de furnizorii marilor comercianţi, iar Fiscul arată că evaziunea era făcută printr-un mecanism care funcţiona pe două paliere.

Philips numeşte un român la conducerea operaţiunilor din 11 ţări, inclusiv în România – ZF. Executivul român Alexandru Popescu (43 de ani) a preluat funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est, în total 11 pieţe, înlocuindu-l pe olandezul Robin van Rozen, potrivit surselor ZF. El se va ocupa de activitatea de import şi distribuţie a olandezilor, nu şi de cea de producţie.

Top cinci domenii alese de debutanţii în afaceri în 2015: construcţiile şi transporturile sunt cele mai căutate – ZF.

Ford se retrage din Japonia si Indonezia – 0-100.ro.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...