Acţiuni americane de 250.000 de euro, de vânzare la Bursa din Bucureşti

Începând de la ora 16.30, timp de 2 ore, românii vor putea cumpăra de azi înainte cel puţin câte o acţiune Apple, Intel, Visa, Coca Cola şi/sau Bank of America. Casa de brokeraj Tradeville le-a cumpărat de la bursele din New York, le pune în circulaţie în calitate de formator de piaţă („market maker“). Cel mai mic ordin costă cel puţin 800 de dolari.
Adrian N. Ionescu - mie, 18 apr. 2012, 11:45
Acţiuni americane de 250.000 de euro, de vânzare la Bursa din Bucureşti

Oficialii Tradeville spun că vor mai cumpăra şi vor „ajusta portofoliul actual, în funcţie de cererea pieţei“, potrivit Mihaelei Biciu, director general al firmei.

„Suntem în timp real pe piaţa americană şi cumpărăm şi vindem acţiunile cerute, respectiv cele puse în vânzare pe piaţa românească, astfel încât să ne îndeplinim obligaţiile de market maker“, a declarat azi dimineaţă Mihaela Biciu.

Oficialul Tradeville spune că firma sa nu are de câştigat din diferenţele de curs valutar. „Vindem şi cumpărăm la cursul dolarului cel mai bun din acel moment de pe piaţa interbancară, iar cotaţiile noastre pentru acţiuni vor fi dimensionate astfel încât să stimuleze lichiditatea“, a mai adăugat directorul general al Tradeville, pentru ECONOMICA.NET.

În calitate de formator de piaţă (market maker) Tradeville este obligată să afişeze cotaţii ferme de vânzare şi cumpărare a acţiunilor în cauză şi să onoreze ordinele de cumpărare, respectiv de vânzare.

Tradeville nu-şi propune să câştige nici din diferenţele de cotaţii dintre piaţa românească şi cele de pe piaţa americană, potrivit  oficialilor companiei.

Pe de altă parte, „spread-ul (diferenţa dintre cotaţiile ferme de cumpărare şi vânzare afişate, n.r.) va fi minimal“, asigură Mihaela Biciu. 

Oficial, spread-ul este de 2% (cotaţia la care vinde Tradeville e mai mare cu 2% decât cea la care cumpără), „dar asta numai pentru că este ceea ce impune CNVM (Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, autoritatea de supraveghere a pieţei, n.r). Diferenţele vor fi mai mici în realitate“, a precizat Victor Stănilă, purtătorul de cuvânt al Tradeville.

 Comisioanele de tranzacţionare percepute de Tradeville sunt „de astăzi, promoţional, de 0,25% din valoarea tranzacţiei“.

Acţiunile Apple, Intel, Visa, Coca Cola şi Bank of America vor fi tranzacţionate pe sistemul alternativ (ATS) al bursei la categoria internaţională, unde se mai tranzacţionează în prezent acţiunile unor cunoscute companii europene precum Daimler (Mercedes), Heineken, Bayer, E.On, Danone.

Pentru achiziţie se poate apela la oricare din societăţile de brokeraj  active la BVB. Cantitatea minimă de achiziţie este de câte o acţiune, cea mai scumpă fiind acţiunea Apple, de peste 600 de dolari.

Mai multe date despre acţiuni, inclusiv cotaţiile cele mai recente,  în articolul Vedetele americane Apple, Intel şi Coca Cola, de vânzare la Bucureşti….

Tradeville este cea mai mare firmă de brokeraj on-line dintre cele peste 60 acreditate la BVB, această supremaţie asigurându-i poziţia a 15-a în top, cu tranzacţii intermediate de peste 88 de milioane de lei, pe primele 3 luni ale acestui an.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
G7 a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc
G7 a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc
Grupul celor şapte democraţii cele mai industralizate (G7) a anunţat duminică interzicerea importurilor de aur rusesc în cursul summitului organizat în Alpii bavarezi într-un context marcat de......
Franţa propune G7 o plafonare a preţului petrolului la producători şi nu la consumatori, cum vor SUA, pentru a contracara scumpiri cauzate de Războiul rus din Ucraina
Franţa propune G7 o plafonare a preţului petrolului la producători şi nu la consumatori, cum vor SUA, pentru a contracara ...
Franţa se pronunţă în favoarea stabilirii unui ”preţ maxim al petrolului” la nivelul ”ţărilor producătoare”, ...
Salariile oferite de Kaufland în această perioadă: de la 3.500 lei net pentru asistent manager şi de la 2.700 lei net pentru şefi de raion
Salariile oferite de Kaufland în această perioadă: de la 3.500 lei net pentru asistent manager şi de la 2.700 lei net ...
Candidaţii care stăpânesc germana şi vor să lucreze la Kaufland pot aplica pentru postul de asistent manager sau pentru ...
Kristalina Georgieva (FMI): „Unele suferinţe” s-ar putea produce în lupta contra inflaţiei
Kristalina Georgieva (FMI): „Unele suferinţe” s-ar putea produce în lupta contra inflaţiei
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a subliniat importanţa luptei contra inflaţiei ...