1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Stoc minimal de măști de protecție în farmaciile din România din cauza cererii fără precedent

În prezent, farmaciile din țara noastră au un stoc minimal pentru cererile curente de măști de protecție, pe care nu îl pot înnoi din cauza lipsei de stoc atât la producătorii din țară, cât și la cei din străinătate, spune Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România.

25 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Măștile de protecție sunt fabricate preponderent în China care nu mai poate onora cererea din cauza răspândirii masive a coronavirusului. Membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au căutat furnizori suplimentari pentru a acoperi cererea fără precedent de măști de protecție, dar nu au găsit.

17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că, în Neamţ, două persoane venite din China nu au respectat măsurile privind izolarea la domiciliu şi riscă amendă sau închisoare. La nivel naţional sunt peste 4.000 de locuri de carantină, în 125 de locaţii. Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, luni seară nemaifiind în lucru alte teste, scrie News.ro.

Citește și:

Exportul de ibuprofen din China, deja afectat de coronavirus. Ar putea urma antiviralele și unele antibiotice, spune OMS

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO