Stocul de spaţii industriale şi logistice din oraşele regionale, 1,3 milioane mp, cu 30% peste Bucureşti – studiu

Stocul modern de spaţii industriale şi logistice din oraşele regionale a ajuns la 1,3 milioane de metri pătraţi, la finalul primului semestru al acestui an, depăşind stocul din Capitală cu circa 30%, conform unui studiu realizat de o companie de consultanţă imobiliară, remis joi Agerpres.
Economica.net - joi, 14 iul. 2016, 14:14
Stocul de spaţii industriale şi logistice din oraşele regionale, 1,3 milioane mp, cu 30% peste Bucureşti - studiu

Regiunea cu cel mai mare stoc din afara Capitalei este zona de Vest – 33%, urmată de Sud (31%) şi Nord-Vest (18%). Oraşele cel mai bine reprezentate din punct de vedere al dezvoltărilor realizate sunt, conform studiului DTZ Echinox, Timişoara (300.000 mp) şi Ploieşti (peste 250.000 mp), ambele cumulând aproximativ 50% din stocul naţional (excluzând Bucureşti).

În ultimii doi ani şi jumătate, volumul spaţiilor tranzacţionate în afara Capitalei a fost de aproximativ 400.000 mp. Regiunea de Vest, deşi are cel mai mic număr de locuitori, iar venitul mediu lunar este cel mai ridicat în comparaţie cu celelalte zone analizate, a atras 45% din cerere, cu 175.000 mp din total.

În Bucureşti, cererea raportată la aceeaşi perioadă a depăşit 250.000 mp, ea provenind în principal din segmentul logistic, retail şi comerţ online. În prima jumătate a acestui an s-au închiriat peste 80.000 mp în proiectele dezvoltate de marii jucători – P3, CTP şi Immofinanz.

Oraşele cele mai atractive pentru companiile noi care intră pe piaţă sau cele în căutare de extindere a unităţilor de producţie şi depozitare sunt Cluj, Sibiu, Braşov, Timişoara şi Ploieşti.

‘Cu siguranţă existenţa a peste 600 km de autostradă şi a două coridoare Pan Europene sunt motivele principale pentru care zonele Sud, Centru şi Vest sunt cele mai atractive regiuni pentru investiţii private. Până la finalul anului 2017 sunt aşteptate investiţii private în zonele de Centru şi Sud-Vest, sectorul auto păstrându-şi poziţia de lider’, a declarat Mihaela Gălăţeanu, Head of Research DTZ Echinox.

Per ansamblu, peste 70% din volumul investiţional privat înregistrat în afara Capitalei se regăseşte în regiunile Sud, Centru şi Vest.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...