1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Stocul naţional modern de spaţii comerciale, estimat la 2,6 mil. mp. Capitala deţine 35% - studiu

Stocul modern de spaţii comerciale în România este în prezent estimat la aproape 2,6 milioane de metri pătraţi, din care Capitala, cu mai mult de 918.000 metri pătraţi, reprezintă 35% din total, restul de 1,66 milioane metri pătraţi aflându-se în oraşele mari din ţară, conform unui studiu imobiliar realizat de Jones Lang LaSalle

11 noi, 2014 | Agerpres

Un singur proiect de retail a fost livrat în trimestrul III 2014 în România, un parc de retail dezvoltat de fondul de investiţii NEPI, de 25.000 de metri pătraţi în partea de vest a Bucureştiului. Un alt centru comercial, dezvoltat de acelaşi fond de investiţii, este previzionat a fi inaugurat până la finalul anului, în Târgu Jiu (27.000 metri pătraţi), scrie Agerpres.

Chiar dacă oferta ce va fi livrată în 2014 în România va atinge cel mai scăzut nivel de după 2005, conform raportului de piaţă realizat de Jones Lang LaSalle (JLL), investitorii dau semne că şi-au recăpătat încrederea în piaţa din ţara noastră, astfel că proiecte noi au fost anunţate deja.

Având în vedere numărul redus de proiecte noi, retailerii interesaţi să deschidă magazine noi analizează în special centrele comerciale performante deja existente. Distanţa dintre cererea pentru centrele comerciale prime şi cele secundare continuă să fie semnificativă.

Printre retailerii noi ce au decis să aleagă România se numără nume importante din segmentul articolelor sportive şi al jucăriilor.

Hipermarketurile şi supermarketurile continuă să se extindă agresiv.

Nivelul chiriilor prime a rămas stabil, în T3, la 60-70 euro/mp/lună. Cele mai mari chirii sunt obţinute în centrele comerciale dominante şi performante din Bucureşti. Nivelul chiriilor prime pentru unităţile stradale a rămas neschimbat la 55-65 euro/mp/lună, dar sub presiune, ţinând cont de cererea limitată.

Volumul livrărilor pentru 2015 şi 2016 va ajunge până la 270.000 metri pătraţi în România cu aproximativ 160.000 metri pătraţi în Bucureşti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO