1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

Străinii care au adus cei mai mulţi bani în România în luna mai activează în imobiliare

Austriecii sunt străinii care au operat cea mai mare infuzie de capital la o subsidiară din România în luna mai, investind peste 20 milioane de euro într-o firma ce dezvoltă un mall în Craiova, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

28 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Grupul austriac Immofinanz a majorat în luna mai cu 23 de milioane de euro capitalul social al firmei Klyos Media, responsabilă de dezvoltarea mall-ului West Gate din Craiova. Acest proiect a fost lansat în 2008, însă odată cu declanşarea crizei economice, lucrările de construire a mall-ului din Craiova au fost abandonate.

"Măsura este parte a unei realocări interne de capital şi este exclusiv o procedură financiară, nefiind corelată niciunui proiect de dezvoltare", au explicat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Immofinanz.

Pe locul doi în topul străinilor care au adus cei mai mulţi bani se situează tot o firmă activă în domeniul imobiliar. Acţionarul inregistrat in Cipru al firmei Priceton Mures SRL a majorat cu 18,4 milioane de euro capitalul social al firmei din România.

Pe locul trei se află producătorul japonez de scule electrice Makita, care a făcut o infuzie de 6 milioane de euro la capitalul social al firmei Makita EU SRL, înregistrată in Ilfov.

Locul 4 este ocupat de traderul german de cereale BayWa, care a majorat capitalul social al firmei BayWa Agri Romania SRL cu 3,5 milioane de euro, prin intermediul holdingului sau olandez, BayWa Agrar International B.V.

Pe locul 5 se situează israelienii de la Dagesh Group, cu un aport de 3,1 milioane de euro la capitalul social al subsidiarei din România, specializată in construcţii şi dezvoltare proiecte imobiliare - clădiri de birouri şi locuinţe.

Următoarele cinci firme din top care au beneficiat de majorări de capital sunt: Repsol Târgovişte, Donalam SRL Călăraşi, Meda Prod 98, Bravo Europa şi  Asmita Gardens.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO