1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

Liber la angajări la stat din 2014. Ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor

De la anul se scoate regula de angajare la stat „unu la şapte" - un angajat la şapte plecaţi. În plus, cheltuielile cu personalul cresc an de an până în 2016, arată Strategia fiscal-bugetară pe 2014-2016

28 mai, 2013 | ECONOMICA.net

La capitolul măsuri de politică salarială în anul 2014, regulile privind ocuparea posturilor vacante din instituţii şi autorităţi publice se vor relaxa, după finalizarea procesului de restructurare şi reorganizare instituţională a administraţiei publice, arată documentul guvernului. În sensul că „pot fi ocupate fără restricţii posturile vacantate din instituţiile şi autorităţile publice", se arată în Strategia fiscal bugetară 2014-2016. Vicepremierul Liviu Dragnea a spus recent că regula actuală  "unu la şapte" ar putea fi înlocuită cu una "unu la unu".

Actul în care guvernul îşi arată priorităţile pentru perioada menţionată face o referire specială la posturile din învăţământul superior. Anume, guvernul promite că va asigura instituţiilor de învăţământ superior dreptul de a avea o politică de personal proprie.

În 2009, guvernul a decis, în urma negocierilor cu FMI, să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru posturile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.

Documentul mai arată că plafonul cheltuielilor de personal este stabilit pentru 2014 la nivelul de 48,7miliarde lei, respectiv 7,4% din PIB, cu 5,4% mai sus decât anul acesta.

Până în 2016 este prevăzută o creştere a cheltuielilor de personal cu 10,5% faţă de anul curent.În acelaşi termen, este prevăzută o creştere a cheltuielilor cu asistenţa socială de 12,8%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO