Studio 20, o franciză americană de videochat, a crescut salariul minim brut la 1.000 de euro

Tot mai mulți tineri din România aleg să plece în străinătate pentru a avea un loc de muncă mai bine plătit. Însă cum să creştem economia dacă toţi angajaţii pleacă în alte ţări pentru că îşi doresc un trai decent? Ca o soluţie pentru această problemă majoră a României, Studio 20 a decis să crească salariul minim brut la 1.000 de euro, arată un comunicat al companiei. Măsura va fi luată începând cu 1 iunie şi de ea se vor bucura, într-o primă fază, angajații din echipa de suport şi management ale celor 4 sedii din Bucureşti. În funcţie de rezultate, politica va fi extinsă în toate locaţiile din România unde există francize Studio 20: București, Ploiești, Brașov, Pitești, Craiova, Galați, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea.
Economica.net - joi, 24 mai 2018, 09:22
Studio 20, o franciză americană de videochat, a crescut salariul minim brut la 1.000 de euro

România, conform statisticilor, este una dintre ţările UE care oferă puţine şanse de angajare pentru studenţi şi absolvenţii de facultate. Cu o rată a şomajului, în rândul tinerilor, de 20,4%, tot mai mulți tineri apelează la joburi de nişă, susţine Studio 20.

„Salariul de 1000 euro înseamnă aproximativ 1250$, adică salariul minim pe care îl plătim angajaţilor noştri de la sediul din Statele Unite. Intrucât clienţii Studio 20 sunt în majoritate din SUA, considerăm că e normal ca echipa noastră să câstige cât un angajat de acolo. În cazul modelelor asta se întamplă dintotdeauna, nu există diferenţe de şanşe şi câstiguri între un model din România, SUA, Columbia sau orice altă ţara. Acum şi echipa care le susține va avea cel puțin venitul minim din Statele Unite, adica 7,25$ pe ora sau 1.250$ pe lună”, declară Mugur Frunzetti, CEO Franciză Studio 20. 

Această industrie nu se rezumă doar la activitatea de model. Creşterea salariului minim vizează angajații din echipa de suport: asistent manager, trainer, online support, profesoară de engleză, make-up artist, fotograf, editor video, asistent marketing, copywriter, designer, coordonator rețea, office manager, management.

Este şi un mod de a echilibra veniturile angajaţilor permanenţi cu ale modelelor, care sunt artişti independenţi, fără un program fix, dar care au venituri medii de 3.000 de dolari pe luna.

„În acest moment, salariul minim brut în România este de 1900 de lei, aproape 3 ori mai mic față de salariul pe care eu îl primesc angajaţii de la Studio 20. E minunat să lucrezi într-o companie cu oameni tineri și dedicați, unde munceşti mult, dar eşti şi recompensat pe măsură”, spune Andra Chirnogeanu, PR executive Studio 20.

„Mă gândeam să plec din țară, dar am găsit acest job. Pe lângă un loc de muncă, aici mi-am găsit prieteni. Am început acum 3 ani, cu un salariu net de 1.500 de lei si am avut creşteri permanente de salariu o data la 3-6 luni, raportat la performanţele şi implicarea mea. Am depăsit demult 1.000 de euro, dar mă bucur pentru colegii şi colegele mai noi din echipă, pentru că se pot focusa pe excelentă în munca lor, fară să işi mai facă griji pentru ziua de mâine”, adaugă Robert Grigorescu, manager Studio 20 Bucureşti Victoriei.

Despre Studio 20

Studio 20 este o franciză de videochat care deţine studiouri în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Arad, Timişoara, Cali şi Bogota (Columbia), Budapesta (Ungaria), Los Angeles (SUA). Studio 20 a primit numeroase premii la festivalurile internaționale din domeniu şi se poate lăuda cu sume fabuloase câstigate de modelele de top.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta. Facebook își va schimba numele pentru a reflecta ambițiile sale ...
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat joi seara un apel la solidaritate naţională, în finalul unei şedinţe ...
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
Joe Biden a anunţat joi că a prezentat în Congres un "plan istoric" care prevede cheltuieli de miliarde de dolari pentru ...