Studiu IRES: Cât de interesaţi sunt românii de aplicaţiile de mobilitate urbană

Românii arată un interes crescut pentru aplicațiile de mobilitate urbană, utilitatea acestora fiind apreciată de 98% dintre respondenți, arată cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).
Economica.net - mie, 27 feb. 2019, 14:30
Studiu IRES: Cât de interesaţi sunt românii de aplicaţiile de mobilitate urbană

În prezent, există peste 2,5 milioane de utilizatori ale aplicațiilor de mobilitate. Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionați consideră utile aplicațiile mobile sunt eficiența, rapiditatea, siguranța, calitatea serviciilor și evaluarea comportamentului șoferului.

Mai mult, aproximativ 80% dintre românii care folosesc aplicațiile mobile de transport urban consideră că procesul de găsire a unei mașini ar fi mult îngreunat dacă acestea nu ar mai exista pe piața din România.

Conform datelor colectate de IRES, 96% din respondenți sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de aplicația Clever, liderul de piață pe segmentul aplicațiilor de mobilitate urbană cu peste 1 milion de utilizatori. O lună obișnuită la Clever înseamnă în medie peste 3,5 milioane de comenzi.

„Suntem mândri că rezultatele studiului ne confirmă munca pe care o depunem de 7 ani pentru a moderniza și eficientiza transportul urban. Ne bucurăm că și în anul 2019, Clever a rămas aplicația din topul preferințelor românilor. Pentru noi opinia utilizatorilor rămâne cel mai important indice pentru calitatea serviciului oferit. Acest lucru ne motivează și mai mult să continuăm investițiile strategice pentru a oferi soluții eficiente de mobilitate pentru orașele din România și utilizatorii platformei. Credem că transportul trebuie să fie accesibil tuturor, prin eficiența și rapiditatea de a comanda o mașină, dar și din perspectiva prețului. De aceea oferim reduceri semnificative pentru călătorii și încurajăm plata cu cardul. Ambiția Clever este de a reduce timpul de așteptare la sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată în aplicație. Contăm în continuare pe sprijinul utilizatorilor și pe cel al autorităților de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea soluțiilor de mobilitate urbană în România”, a declarat Andrei Frunză, General Manager Clever.

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018 care confirmă faptul că aplicațiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor orașe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicațiile de mobilitate urbană. Interesul românilor pentru aplicațiile mobile de transport este demonstrat și de frecvența cu care aceștia aleg să comande o mașină prin intermediul unei astfel de aplicații.

Potrivit aceluiași studiu, 43% dintre locuitorii marilor orașe din România comandă o mașină prin aplicații mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână și 11% zilnic. Clever este cea mai cunoscută aplicație de mobilitate de tip agregator.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 și aplicat pe un eșantion reprezentativ din principalele 6 orașe din țară (București-Ilfov, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Iași).

Aplicația Clever Taxi a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1 milion de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever Taxi a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 60 de angajați și este prezentă în peste 20 de orașe din România.

În luna iunie 2017, business-ul Clever Taxi a fost achizitionat de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de mobilitate urbană din Europa.
Mai multe informații și kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com

Te-ar mai putea interesa și
Hunedoara: Municipiul Orăştie a ieşit din starea de carantină
Hunedoara: Municipiul Orăştie a ieşit din starea de carantină
Municipiul Orăştie a ieşit, duminică, din starea de carantină, impusă pe 27 martie din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a informat primarul Ovidiu......
Zeci de posturi disponibile la a patra ediţie a Târgului de Carieră Feroviară
Zeci de posturi disponibile la a patra ediţie a Târgului de Carieră Feroviară
11 companii din domeniul feroviar, precum Grup Ferovier Român, Cargo Trans Vagon SA, Alstom Transport sau Vest Trans Rail ...
Cum se va moderniza Gara de Nord: Primarul Sectorului , Clotilde Armand, vrea o esplanadă
Cum se va moderniza Gara de Nord: Primarul Sectorului , Clotilde Armand, vrea o esplanadă
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au discutat despre modernizarea ...
Noi probleme cu Boeing 737 MAX. Zeci de avioane, reținute temporar la sol
Noi probleme cu Boeing 737 MAX. Zeci de avioane, reținute temporar la sol
Gigantul aeronautic Boeing și-a informat clienții că unele dintre avioanele 737 MAX pot avea o defecțiune la sistemul ...