Studiu: Milionarii din întreaga lume au o avere de 52.620 de miliarde de dolari

Numărul milionarilor din întreaga lume a crescut cu aproape două milioane anul trecut, iar averea combinată a acestora s-a majorat şi ea cu 14%, stimulată de creşterea pieţelor bursiere şi îmbunătăţirea economiilor, arată un studiu publicat miercuri, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 18 iun. 2014, 15:50
Studiu: Milionarii din întreaga lume au o avere de 52.620 de miliarde de dolari

Potrivit ultimei ediţii a raportului realizat de Capgemini şi Royal Bank of Canada, numărul persoanelor care pot să investească cel puţin un milion de dolari a crescut cu 15% în 2013 până la 13,7 milioane, iar averea lor combinată a crescut până la 52.620 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că anul trecut a fost al cincilea an de creştere după criza financiară din 2008.

Deşi America de Nord este în continuare regiunea care găzduieşte cel mai mare număr de milionari din lume, 4,33 milioane de persoane cu o avere combinată de 14.900 miliarde de dolari, Asia-Pacific vine puternic din urmă şi ar urma să devanseze America de Nord în 2014. În rândul ţărilor, SUA are cea mai mare populaţie de milionari, patru milioane de persoane, urmată de Japonia, 2,3 milioane, Germania, 1,1 milioane şi China cu 758.000 de milionari. Împreună, cele patru ţări găzduiesc aproximativ 60% din milionarii din întreaga lume.

Studiul mai arată că populaţia de milionari include şi o cifră de 128.300 de persoane ultra-înstărite, cei care pot investi o sumă mai mare de 30 de milioane de dolari. Deşi acest segment reprezintă doar 0,9% din populaţia persoanelor înstărite aceştia controlează 34,6% din avuţia totală a grupului de milionari.

‘A fost a doua mare creştere a populaţiei de milionari după 2000 şi motivul este că 2013 a fost un an foarte bun pentru pieţele financiare’ a declarat George Lewis de la RBC cu ocazia Reuters Global Wealth Management Summit.

Raportul a fost realizat pe baza unui sondaj care a inclus peste 4.500 de persoane înstărite din 23 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...