Studiu: Una din două afaceri reuşeşte să rămână în picioare în România

Rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%, adică aproximativ una din două afaceri reuşeşte să rămână în picioare în România, reiese dintr-o analiză realizată de REGnet.ro pe baza datelor înregistrate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) în ultimii 25 de ani.
Economica.net - mie, 14 iun. 2017, 09:33
Studiu: Una din două afaceri reuşeşte să rămână în picioare în România

Potrivit studiului, profilul antreprenorului român arată astfel: este bărbat, are între 30 şi 49 de ani, firma sa are ca obiect de activitate producţia de software la comandă sau comerţ online.

Cele mai multe afaceri înfiinţate în ultimii ani, inclusiv în 2017, sunt legate de realizarea de software la comandă, comerţ clasic, comerţ online, iar apoi diferite tipuri de servicii (publicitate, intermediere sau design), arată datele REGnet.ro, firmă specializată în înfiinţări şi modificări de societăţi şi PFA.

Iniţiativa antreprenorială din România (SRL, SA) este dominată de bărbaţi, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distribuţia pe sexe a asociaţilor/acţionarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor Registrului Comerţului, analizate de REGnet.ro. Şi în cazul PFA proporţiile se păstrează, cu 60,69% bărbaţi şi 39,31% femei. Atât în cazul firmelor, cât şi în cazul PFA, se observă o uşoară creştere a iniţiativelor antreprenoriale feminine de-a lungul anilor.

În ceea ce priveşte vârsta, profilul unui asociat/acţionar al unei firme (SRL, SA) arată astfel: 9,68% până la 29 de ani, 26,97% între 30-39 de ani, 30,68% între 40-49 de ani, 16,99% între 50-59 de ani şi 15,68% peste 60 de ani. În cazul PFA, datele seamănă destul de mult, cu menţiunea că există un interes mai ridicat din partea tinerilor, după cum urmează: 13,46% până la 29 de ani, 26,57% între 30-39 de ani, 29,93% între 40-49 de ani, 16,52% între 50-59 de ani şi 13,53% peste 60 de ani.

Din analiza firmelor înfiinţate şi/sau modificate de REGnet.ro, în total peste 1.000 de clienţi, reiese că băncile preferate de aceştia sunt ING Bank (50%), Banca Transilvania (40%), Raiffeisen Bank (5%), alte bănci – BRD, BCR, UniCredit. De asemenea, o analiză asupra sezonalităţii înfiinţărilor de SRL şi PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care iniţiativa antreprenorială cunoaşte cel mai mare avânt.

„Eliminarea unor taxe şi tarife începând cu 1 februarie 2017 a dat un nou imbold iniţiativei antreprenoriale din România: înfiinţările de firme (SRL) au atins un nou record al ultimilor cinci ani, iar înfiinţările de PFA au început să crească din nou, chiar dacă nu traversează cele mai bune vremuri din istoria recentă”, se mai arată în analiză.

REGnet.ro este o firmă specializată în înfiinţarea şi modificarea online a societăţilor comerciale (SRL) şi persoanelor fizice autorizate (PFA). Înfiinţată în 2013, REGnet.ro este prima companie din România prin intermediul căreia persoanele pot realiza online modificări ale firmei, nefiind necesară deplasarea la sediul REGnet.ro sau la sediul Registrului Comerţului. Până acum peste 700 de firme au apelat la serviciile REGnet.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
EXCLUSIV Premieră în România. O firmă din Danemarca  vrea să ne asigure casele și mașinile, drumurile și autostrăzile. Care este sistemul?
EXCLUSIV Premieră în România. O firmă din Danemarca vrea să ne asigure casele și mașinile, drumurile și autostrăzile. ...
Chopin Forsikring A/S,o firmă de asigurare din Danemarca, a informat Autoritatea din țara sa de origine de intenția de ...
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...