1EUR = 4.8068 RON | Bucureşti 10 º

Extern

SUA: 32 de milioane de persoane nu vor mai avea asigurare medicală până în 2026

Cel mai recent plan prezentat de republicani în Senatul SUA privind reforma sistemului de sănătate va avea drept consecinţă o creştere a numărului de persoane fără asigurări medicale care va ajunge la 32 milioane până în 2026, a anunţat Oficiul pentru buget din Congresul SUA, relatează DPA.

20 iul, 2017 | Agerpres

Planul prevede abrogarea mai multor dispoziţii ale legii asistenţei medicale accesibile Affordable Care Act (ACA), denumită Obamacare, fără înlocuirea cu o nouă legislaţie.

Înainte de a ajunge la 32 de milioane de persoane fără asigurare medicală, SUA vor avea într-o primă etapă 18 milioane de persoane neasigurate anul viitor şi 27 milioane în 2020.

A doua categorie va surveni după eliminarea extinderii prevăzute de ACA a eligibilităţii pentru sistemul de asigurări medicale a persoanele sărace şi cu dizabilităţi cunoscută ca Medicaid şi a subvenţiilor pentru asigurări achiziţionate prin pieţele stabilite de ACA.

CBO a avertizat de asemenea că poliţele de asigurare vor creşte dramatic în care abrogării Obamacare. Media pentru poliţe individuale achiziţionate de pe pieţe sau direct de la asiguratori vor creşte anul viitor cu aproape 25% conform prevederilor noii legi.

Creşterea ar putea ajunge la aproximativ 50% în 2020 şi poliţele s-ar putea dubla până în 2026.

Conform analizelor, adoptarea legislaţiei ar scădea deficitul bugetar cu 473 miliarde de dolari în perioada 2017-2026.

CBO a indicat că estimările nu sunt certe deoarece este dificil de anticipat modul în care persoane, angajatori, asiguratori, doctori, spitale şi alte părţi afectate din sistem vor răspunde la schimbările survenite în legislaţie.

Propunerea Senatului privind o revizuire a ACA a dispărut efectiv luni când i s-au opus doi senatori republicani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO