1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Extern

SUA: 8 milioane de persoane şi-au făcut o asigurare privată în noul program de reformă din Sănătate

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că opt milioane de americani au subscris la un sistem privat de asigurări în cadrul reformei din domeniul sănătăţii în Statele Unite ale Americii, o cifră mult mai mare şi care, în opinia sa, arată că reforma ''funcţionează'', relatează AFP.

18 apr, 2014 | Agerpres

''Procentul americanilor asiguraţi este în creştere'', a declarat, cu satisfacţie, preşedintele Obama într-o intervenţie de la Casa Albă.

''Creşterea costurilor în sănătate este în scădere. Sute de milioane de americani deja asiguraţi au noi drepturi şi noi protecţii'', a adăugat el, enumerând îndeosebi gratuitatea îngrijirilor preventive şi lipsa de discriminare împotriva persoanelor care au antecedente medicale'', precum cancer sau astm.

''Acest lucru funcţionează'', a declarat preşedintele, calificând drept ''stranii'' cererile republicanilor din Congres de abrogare a legii, supranumită ''Obamacare''.

Cifra de opt milioane depăşeşte obiectivul oficial de şapte milioane care era cel stabili de guvern înainte de lansarea portalurilor de Internet unde americanii au avut posibilitatea, din octombrie până în martie, să-şi aleagă o asigurare privată individuală, mai mult sau mai puţin scumpă şi subvenţionată.

Site-urile de Internet au cunoscut grave disfuncţionalităţi informatice la lansarea lor, ceea ce lăsa să se creadă că numărul final de înscrişi ar fi sub aşteptări.

Guvernul anunţase deja o cifră preliminară de peste şapte milioane pe 1 aprilie, sfârşitul perioadei de înscriere pentru 2014.

Potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută de Institutul Gallup, procentul persoanelor neasigurate în SUA a scăzut în primul trimestru al anului 2014 la 15,6 % din populaţie, acesta fiind cel mai slab nivel al său din 2008.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO