1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Extern

SUA acuză Coreea de Nord de încălcarea sancţiunilor ONU privind produsele rafinate de petrol - Reuters

Statele Unite au acuzat joi Coreea de Nord că a încălcat sancţiunile ONU privind limitarea livrărilor de produse rafinate din petrol prin efectuarea de transferuri ilicite între nave pe mare, potrivit unui document consultat de Reuters şi pe care Washingtonul l-a prezentat membrilor Consiliului de Securitate.

12 iul, 2018 | Agerpres

'Informaţiile noastre sugerează că între 1 ianuarie şi 30 mai 2018, petroliere din RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) au acostat în porturi ale RPDC de cel puţin 89 de ori pentru a putea livra produse rafinate din petrol procurate prin metoda de transfer STS (ship-to-ship)', au declarat Statele Unite în comisia de sancţiuni asupra Coreii de Nord din Consiliul de Securitate al ONU.

În decembrie, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au limitat exporturile de produse rafinate din petrol către Coreea de Nord la 500.000 de barili pe an. Acuzaţia SUA privind încălcarea sancţiunilor survine în timp ce Washingtonul a semnat un acord cu Coreea de Nord în încercarea de a negocia denuclearizarea acestei ţări asiatice.

Statele Unite nu precizează care ţări cred ele că au furnizat ilegal Coreii de Nord petrol rafinat.

Potrivit site-ului comisiei de sancţiuni asupra Coreii de Nord din Consiliul de Securitate, doar Rusia şi China au raportat vânzări legitime de aproximativ 14.000 de tone de petrol rafinat către Coreea de Nord în 2018.

'Aceste vânzări şi orice alt transfer trebuie oprite imediat întrucât Statele Unite cred că RPDC a încălcat (...) cota de produse rafinate din petrol pentru 2018', au precizat Statele Unite într-un document prezentat comisiei.

Statele Unite furnizează de asemenea o listă comisiei Consiliului de Securitate de 89 de tancuri petroliere nord-coreene şi câteva fotografii, notează Reuters.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO