SUA afirmă că dispun de ‘mai multe instrumente” pentru a spori presiunea asupra Rusiei

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a afirmat luni, la Bruxelles, că Statele Unite ale Americii (SUA) dispun de ''mai multe instrumente'' pentru a spori presiunea asupra Rusiei în legătură cu Ucraina, dacă va fi nevoie, relatează agenţia Reuters.
Economica.net - lun, 26 ian. 2015, 13:52
SUA afirmă că dispun de 'mai multe instrumente'' pentru a spori presiunea asupra Rusiei

”Cred că am văzut că sancţiunile (împotriva Rusiei) funcţionează pentru a crea un real stres în economie. Avem mai multe instrumente. N-o să le enumăr astăzi. Dar dispunem de mai multe instrumente”, a declarat Lew într-o conferinţă de presă la Bruxelles cu vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

El a precizat că obiectivul SUA este de a obţine o soluţie diplomatică la criza ucraineană, dar a adăugat că ‘trebuie să fim pregătiţi să facem mai mult dacă Rusia nu adoptă această cale’.

SUA şi aliaţii lor au adoptat ‘cele mai sofisticate sancţiuni concepute vreodată’ împotriva Rusiei, a spus Lew, subliniind că acestea ‘au un impact maxim asupra Rusiei’ şi un impact mult mai mic asupra altor părţi ale lumii.

Vicepreşedintele CE Valdis Dombrovskis a spus că este foarte important ca UE să-şi coordoneze acţiunile cu SUA şi cu alţi parteneri, pentru a arăta Rusiei că agresiunea asupra vecinilor săi este inacceptabilă. Miniştrii de externe din UE vor avea joi, la Bruxelles, o reuniune extraordinară pentru a discuta despre situaţia din Ucraina.

Preşedintele american Barack Obama a acuzat duminică Rusia că se află în spatele recentei încălcări a armistiţiului în estul Ucrainei şi a declarat că SUA vor lua în considerare toate opţiunile suplimentare, mai puţin acţiunea militară, pentru a spori presiunea asupra Moscovei.

‘Suntem extrem de preocupaţi de ultima încălcare a armistiţiului şi de agresiunea comisă de separatişti cu sprijinul rus, cu echipamente ruseşti, cu finanţare rusă, cu pregătire din partea Rusiei şi cu trupe ruseşti’, a declarat preşedintele american într-o conferinţă de presă la New Delhi, în cadrul unei vizite în India.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...
GSK susține că tratamentul său cu anticorpi este eficient împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2
GSK susține că tratamentul său cu anticorpi este eficient împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2
Analize de laborator care vizează tratamentul cu anticorpi dezvoltat împotriva COVID-19 de grupul farmaceutic GlaxoSmithKline ...