1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Extern

SUA anunţă o scădere cu 40% a intrărilor imigranţilor ilegali pe teritoriul său

Intrările pe teritoriul Statelor Unite a imigranţilor ilegali au scăzut cu 40% în luna februarie în raport cu luna ianuarie, a anunţat miercuri guvernul american, relatează AFP.

09 mar, 2017 | Agerpres

'Scăderea numărului de arestări arată o schimbare importantă a tendinţei', a afirmat secretarul american pentru securitate internă, John Kelly.

'După aplicarea de către administraţie a decretelor executive având rolul de consolidare a legilor în materie de imigraţie, arestările şi deplasările imigranţilor ilegali tind către un minim lunar în ultimii cel puţin cinci ani', a spus el.

De obicei, reţinerile imigranţilor ilegali de către serviciile vamale şi de protecţie a frontierelor înregistrează o creştere de la 10 până la 20% în fiecare an între ianuarie şi februarie, a afirmat Kelly.

'Din contră, în acest an am observat o scădere a numărului de arestări de la 31.578 la 18.762, o scădere cu 40%', a insistat John Kelly.

'Aceste prime rezultate arată că aplicarea legilor are un impact, că descurajarea are un impact şi că aplicarea efectivă a legilor în materie de imigraţie are un impact', a subliniat ministrul securităţii interne.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO