SUA ar putea antrena Rusia şi Ucraina într-un conflict armat – expert rus

Consilierea de către FBI şi CIA a noilor autorităţi ucrainene ar demonstra intenţia Washingtonului de a antrena Moscova într-un război local împotriva Kievului, nu exclude preşedintele Institutului pentru strategie naţională din Rusia, Mihail Remizov, citat luni de agenţia de presă rusă Ria Novosti.
Economica.net - lun, 05 mai 2014, 05:05
SUA ar putea antrena Rusia şi Ucraina într-un conflict armat - expert rus

‘Statele Unite ale Americii joacă, fără îndoială, de partea Kievului.Scopul americanilor este de a organiza alegeri prezidenţiale şi de a asigura controlul noilor autorităţi (ucrainene) pe întreg teritoriul ţării. Aceasta este partea vizibilă a aisbergului. Nu poate fi exclus însă faptul că ei ar putea să antreneze Rusia într-o confruntare armată’ împotriva Ucrainei, a indicat expertul menţionat.

Potrivit acestuia, problema nu este dacă specialiştii americani lucrează de partea Kievului, ci obiectivele urmărite de Washington.

El spune că este dificil de precizat dacă americanii urmăresc doar obiectivele declarate sau duc un joc mai complex, care vizează ‘antrenarea Rusiei într-un conflict local, pe care americanii să-l poarte apoi prin intermediul ucrainenilor, furnizându-le arme, bani şi inspectori’.

Zeci de specialişti ai serviciilor de informaţii şi ai poliţiei federale din SUA – CIA şi FBI- consiliază guvernul de la Kiev pentru a pune capăt rebeliunii din estul Ucrainei şi pentru a crea un dispozitiv eficient de securitate, a relatat duminică publicaţia germană Bild am Sonntag, ediţia duminicală a cotidianului Bild, potrivit AFP.

Citând sub rezerva anonimatului surse din serviciile speciale germane, publicaţia mai scrie că agenţii americani nu sunt direct angajaţi în confruntările cu separatiştii proruşi şi că ‘activitatea lor este limitată la capitala Kiev’, după cum scrie France Presse.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...