1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

SUA au livrat Ucrainei echipament militar învechit cu care să lupte împotriva separatiştilor proruşi

Statele Unite au livrat guvernului Ucrainei echipament militar neletal şi, în unele cazuri, învechit, în valoare de peste 260 de milioane de dolari, pentru a lupta împotriva separatiştilor proruşi în conflictul care are loc în estul ţării de aproape doi ani, a relatat marţi ziarul The Washington Post, citat de EFE.

01 dec, 2015 | Agerpres

Cotidianul american, care citează funcţionari americani neidentificaţi, a dat asigurări că o parte din echipamentele pe care SUA le-au livrat autorităţilor de la Kiev 'sunt practic nişte vechituri' şi dă drept exemplu celebrele Humvee, vehicule militare multirol cu tracţiune integrală, care au fost trimise în regiunea Doneţk, la frontiera cu Rusia.

Trei dintre maşinile Humvee pe care forţele ucrainene le folosesc în această zonă, controlată de separatiştii proruşi, au uşi şi geamuri din plastic, ceea ce oferă protecţie zero. Cauciucurile unuia dintre aceste vehicule au explodat după doar câteva sute de kilometri, semn că maşina a stat prea mult timp în garaj, a declarat un mecanic auto pentru The Washington Post. Ziarul american adaugă că, în Ucraina, un singur pneu de Humvee ajunge să coste 1.000 de dolari. Întreaga flotă de maşini Humvee livrată Ucrainei a fost fabricată la sfârşitul anilor 1980 şi începutul lui 1990, potrivit numerelor de serie ale vehiculelor.

The Washington Post citează şi declaraţiile reprezentanţilor unei unităţi de luptă formată din 120 de militari, care susţin că au primit de la Pentagon un tip de veste antiglonţ pe care trupele americane nu le mai folosesc de la jumătatea deceniului trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO