1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

SUA avertizează că ar putea lua noi măsuri contra Turciei dacă pastorul Andrew Brunson nu este eliberat "în curând"

Statele Unite sunt pregătite să ia noi măsuri contra guvernului turc dacă Ankara nu îl va elibera pe pastorul american Andrew Brunson, conform Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, scrie Politico citat de News.ro.

17 aug, 2018 | News.ro

Mnuchin a vorbit despre sancţiunile recente impuse de SUA contra Turciei în timpul unei întâlniri a cabinetului la Casa Albă şi a adăugat că „avem mai multe lucruri plănuite dacă nu îl vor elibera în curând”. El nu a oferit mai multe detalii.


Autorităţile turce l-au arestat pe Brunson în 2016, el fiind acuzat de spionaj şi că a ajutat o organizaţie teroristă, dar administraţia lui Trump susţine că este nevinovat şi a cerut eliberarea sa. Brunson se află în prezent în arest la domiciliu, scrie News.ro.

Recent, Trezoreria din SUA i-a sancţionat pe ministrul turc al Justiţiei şi pe cel de Interne pentru rolul lor în reţinerea lui Brunson, iar Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, s-a întâlnit recent cu omologul său turc pentru a discuta despre eliberarea pastorului. Miercuri, un tribunal din Turcia a respins apelul lui Brunson, care cerea să fie eliberat din arestul la domiciliu şi să îi fie ridicată interdicţia de călătorie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO