SUA: Bernie Sanders intenţionează să candideze la prezidenţialele din 2020

Fostul candidat la prezidenţialele din Statele Unite Bernie Sanders intenţionează să se prezinte din nou în 2020 dacă va fi "cel mai bine plasat" pentru a-l învinge pe republicanul Donald Trump, a afirmat el pentru New York Magazine, transmite AFP.
Economica.net - mar, 27 nov. 2018, 06:19
SUA: Bernie Sanders intenţionează să candideze la prezidenţialele din 2020

„Dacă apare altcineva care, dintr-un motiv sau altul, poate face o treabă mai bună decât mine, atunci voi face tot ce pot pentru ca el sau ea să fie ales”, a declarat senatorul independent în vârstă de 77 de ani, într-un interviu publicat duminică.

Dar, „dacă se dovedeşte că sunt cel mai bun candidat pentru a-l bate pe Donald Trump, atunci probabil voi fi un candidat”, a adăugat el.

„Nu sunt unul dintre aceşti fii de multimilionari cărora părinţii le-au spus că vor ajunge preşedintele Statelor Unite”, a continuat senatorul de Vermont. „Nu mă trezesc dimineaţa cu dorinţa nebună de a fi preşedinte”, a mai spus el.

Susţinut de tineri suporteri entuziaşti şi cu un program foarte la stânga pentru Statele Unite, Bernie Sanders a pus-o în dificultate pe Hillary Clinton în primarele democrate din 2016.

Unele dintre propunerile sale, ca un sistem universal de sănătate, au fost între timp preluate de mai mulţi candidaţi democraţi învingători la recentele alegeri parlamentare.

Ritual aproape obligatoriu pentru candidaţii la prezidenţialele americane: Bernie Sanders lansează marţi o nouă carte îndreptată spre viitor (‘Where we go from here: Two years in the resistance’, Thomas Dunne Books).

„Vestea proastă este că, în loc să avansăm împreună, demagogi ca Trump câştigă alegeri divizându-ne”, a scris el în introducerea prezentată de canalul ABC.

„Munca noastră, pentru binele copiilor şi nepoţilor noştri, este să ne unim în jurul unui program progresist”, a mai scris el. Apoi şi-a încheiat introducerea cu un îndemn: „Lupta continuă”.

Republicanul Donald Trump a anunţat de mult timp că va fi candidat la propria succesiune în 2020. În tabăra adversă, terenul se anunţă încărcat pentru primarele democrate, existând deja o mulţime de posibili candidaţi.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden se află în fruntea favoriţilor (26%) din tabăra sa, într-un sondaj Morning Consult de la începutul lui noiembrie, urmate de Bernie Sanders (19%), apoi de texanul Beto O’Rourke (8%), senatorii Elizabeth Warren (5%), Kamala Harris (4%), Cory Booker (3%) şi de omul de afaceri Michael Bloomberg (2%).

Te-ar mai putea interesa și
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul social al companiilor WF Kunststoff Handels GmbH, Wolfgang Freiler......
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...