1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Extern

SUA: Camera Reprezentanţilor ar putea vota miercuri asupra plafonului datoriei

Camera Reprezentanţilor de la Washington ar putea vota miercuri asupra plafonului datoriei, au afirmat luni mai mulţi congresmeni republicani, în contextul în care Statele Unite riscă să intre în incapacitate de plată cu începere de pe 27 februarie, transmite AFP.

11 feb, 2014 | Agerpres

Grupul republican din Cameră a analizat luni, în cursul unei reuniuni cu uşile închise, o propunere legislativă care să suspende până în martie 2015 limita legală a datoriei, potrivit mai multor participanţi care au făcut declaraţii presei.

Această măsură ar permite Trezoreriei să continue să se împrumute până la sfârşitul lui martie 2015, a explicat Matt Salmon, republican din Arizona. Autorizaţia actuală expiră pe 27 februarie, iar cele două camere ale Congresului (Camera Reprezentanţilor şi Senatul) trebuie neapărat să voteze un proiect legislativ comun până la data respectivă, pentru reînnoirea acesteia.

În schimb, republicanii cere o concesie, potrivit planului amintit, şi anume anularea unei măsuri bugetare votate în decembrie care încetineşte ritmul creşterii pensiilor militare pentru anumiţi pensionari. De asemenea, sunt avute în vedere alte opţiuni.

Liderii nu au confirmat oficial faptul că miercuri va avea loc un vot şi ar vrea să analizeze mai întâi susţinerea de care se bucură planul printre membrii grupul republican.

'Vom căuta să găsim o soluţie în această săptămână', s-a mărginit să declare Eric Cantor, şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor.

Republicanii par foarte divizaţi între moderaţi şi conservatori, reamintind disputele din perioada ultimei lupte pentru plafonul datoriei, din luna octombrie.

'Este evident că nu dispun de voturile necesare', a prezis Mo Brooks, republican din Alabama, subliniind că numeroşi conservatori ar vrea măsuri de reducere a deficitului bugetar.

'Oricum, votul va fi dificil', a atras atenţia republicanul Jason Chaffetz (din Utah).

Democraţii au avertizat că nu vor vota decât o lege 'curată' privind suspendarea plafonului datoriei, fără contraoferte.

Calendarul lasă puţin timp Congresului. Miercuri, Camera Reprezentanţilor ia o pauză până pe 25 februarie, cu două zile înainte de ultimatumul Trezoreriei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO