1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

SUA: Camera Reprezentanţilor din Congres abrogă în mare măsură legislaţia Obamacare

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a adoptat joi o decizie de abrogare a unor secţiuni importante din legislaţia asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare, transmite Reuters. Preşedintele Donald Trump a sărbătorit evenimentul în grădina de trandafiri a Casei Albe, alături de parlamentari republicani.

05 mai, 2017 | Agerpres

Cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică lui Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziţiei democrate nu a votat alături de majoritatea republicană, observă Reuters.

A fost o victorie şi pentru liderul Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, care nu reuşise în două rânduri, anul acesta, să asigure votarea noii reforme a asigurărilor de sănătate.

Noua lege urmează să fie dezbătută şi votată în Senat, unde există divergenţe şi mai mari în rândurile republicanilor.

'O să trecem asta şi prin Senat. Sunt atât de încrezător', a declarat Trump. 'Am trecut prin doi ani de campanie electorală şi vă spun că oriunde m-am dus, oamenii sufereau atât de rău de pe urma ravagiilor Obamacare', a susţinut preşedintele.

Obamacare - denumită oficial Affordable Care Act, legea asistenţei (medicale) accesibile - a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluşi anterior din sistem, reaminteşte Reuters.

Partidul Republican s-a opus de la început celei mai cunoscute realizări pe plan intern a preşedintelui democrat Obama. Aceasta ar urma să fie înlocuită de American Health Care Act, legea americană a asistenţei medicale, pentru care se vehiculează deja numele de Trumpcare. Intenţia republicanilor este de a elimina multe taxe, inclusiv penalizările pentru cei care refuză să se asigure, şi de a reduce fondurile pentru programul Medicaid de asigurări medicale pentru americanii cu venituri mici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO