1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Extern

SUA: Camera Reprezentanţilor îi cere lui Obama să trimită arme letale în Ucraina

Camera Reprezentanţilor a votat masiv luni în favoarea unei rezoluţii cerându-i preşedintelui american Barack Obama să furnizeze Ucrainei arme letale pentru a se apăra împotriva 'agresiunii' ruse, informează AFP.

24 mar, 2015 | Agerpres

Rezoluţia 348-48 a fost aprobată de o majoritate de republicani şi democraţi, accentuând presiunea asupra administraţiei Obama pentru a nu mai întârzia furnizarea de arme şi material militar greu forţelor Kievului, scrie Agerpres.

Casa Albă a anunţat în această lună că livrează Ucrainei echipamente militare neletale de 75 de milioane de dolari.

Şeful Statului Major al armatei Martin Dempsey a declarat, în cadrul unei audieri în faţa Comisiei Forţelor Armate din Senat, că este 'imperativ să se examineze acordarea de ajutor letal', în timp ce secretarul apărării Ashton Carter a afirmat în timpul audierii sale de confirmare că şi el 'înclină' în această direcţie.

Rezoluţia de luni îi cere lui Barack Obama să furnizeze Ucrainei 'sisteme de arme de apărare letale' ce ar permite ameliorarea capacităţii Ucrainei de 'a-şi apăra suveranitatea teritorială contra agresiunii nejustificate şi continue a Federaţiei Rusie'.

Preşedintele Camerei John Boehner a descris votul ca un stimulent de a acţiona şi a spus că Congresul este în mare măsură favorabil sprijinului militar.

'Fără acţiunea acestei administraţii, agresiunea rusă rămâne necontrolată', a declarat el după vot.

Democratul Eliot Engel, principalul apărător al rezoluţiei, a declarat colegilor săi că este timpul să se înceteze tratarea crizei din Ucraina 'ca un conflict îndepărtat'.

'Acest război a făcut mii de morţi, zeci de mii de răniţi, un milion de persoane strămutate şi începe să ameninţe stabilitatea Europei post-Război Rece', a afirmat Eliot Engel, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin 'ne întoarce la zilele sumbre ale Războiului Rece'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO