1EUR = 4.8722 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

SUA caută un nou preşedinte al Rezervei Federale

SUA caută un nou şef al Rezervei Federale, care să îl înlocuiască pe actualul preşedinte Ben Bernanke, al cărui mandat expiră în ianuarie 2014, iar preşedintele Barack Obama crede că actualul vicepreşedinte al Fed Janet Yellen şi fostul secretar al Trezoreriei Larry Summers sunt foarte calificaţi.

12 aug, 2013 | Mediafax

"Sincer, cred că Larry Summers şi Janet Yellen sunt candidaţi foarte bine calificaţi", a spus Obama, adăugând că decizia finală va fi una dintre cele mai importante decizii economice din mandatul său.

Plecarea lui Bernanke, numit la conducerea băncii centrale în 2006 de către preşedintele George W. Bush şi reconfirmat în post în 2010 de către Obama, face obiectul unor numeroase speculaţii, într-o perioadă în care Fed este pe cale să hotărască restrângerea politicii de stimulare a economiei.

"Preşedintele Rezervei Federale nu este doar unul dintre cei mai importanţi lideri politici din SUA, este şi unul dintre cei mai importanti lideri politici din lume", a declarat preşedintele Obama.

El a dat asigurări că există un număr mare de candidaţi remarcabili, iar criteriul principal de selecţie va fi dedicarea totală pentru această funcţie.

Janet Yellen este fost consilier economic al lui Bill Clinton la Casa Albă, iar în 2010 a fost numită de către Obama în funcţia de vicepreşedinte al Fed.

Principalul său contracandidat este Larry Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA în timpul preşedinţiei Clinton, în perioada 1999-2001.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO