SUA condamnă acţiunile Rusiei faţă de Ucraina

SUA condamnă acţiunile Rusiei faţă de Ucraina, care, în opinia Washingtonului, duc la militarizarea regiunii Donbas şi la creşterea capacităţilor militare în partea de est a teritoriului ucrainean, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, comentând informaţiile recente despre noi livrări de arme grele din Rusia rebelilor din Donbas, informează TASS.
Economica.net - mar, 11 nov. 2014, 11:22
SUA condamnă acţiunile Rusiei faţă de Ucraina

Washingtonul califică aceasta ca pe o ‘încălcare a acordurilor de la Minsk’ de reglementare a conflictului din estul Ucrainei, a subliniat ea.

‘Dacă Rusia va continua astfel de acţiuni, ea va trebui să plătească un preţ mai mare’, a avertizat diplomatul american.

‘Noi condamnăm amplificarea militarizării regiunii Donbas prin trimiterea de tancuri şi arme grele separatiştilor’, a afirmat Psaki, cerând Rusiei ‘să-şi retragă toţi militarii şi echipamentele din Ucraina şi să facă apel la rebeli să nu mai încalce armistiţiul’ semnat la Minsk.

În ultimele zile, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a atras atenţia asupra îndreptării unor convoaie mari de tancuri şi echipamente militare grele în direcţia liniei frontului, precum şi asupra intensificării tirurilor în zona aeroportului din Doneţk şi a localităţii Debalţevo, unde rebelii, încălcând acordurile de la Minsk, încearcă să ocupe noi teritorii.

‘Din motive evidente, Rusia şi SUA au poziţii diferite cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina şi la cauzele a ceea ce se întâmplă’, a declarat în replică ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Cu toate acestea, dacă este interesat în calmarea situaţiei şi crearea condiţiilor pentru un dialog între Kiev şi liderii rebelilor, Washingtonul ar trebui să nu mai încurajeze ideile unor oficiali de la Kiev privind rezolvarea pe cale militară a situaţiei din estul Ucrainei, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...