1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Extern

SUA: Deficitul comercial a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni

Deficitul comercial al SUA s-a diminuat semnificativ în septembrie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, ajutat de primul excedent din 1978 pe segmentul produselor petroliere şi de scăderea importurilor din Germania şi China, transmit AP şi MarketWatch.

05 noi, 2019 | Agerpres

Departamentul american al Comerţului a anunţat marţi că deficitul comercial a scăzut cu aproape 5% în septembrie, până la 52,5 miliarde de dolari, de la 55 miliarde de dolari în august, în linie cu estimările analiştilor.

Cu toate acestea, SUA sunt în grafic pentru a înregistra în 2019 un deficit comercial chiar mai mare decât în 2018.

Reducerea deficitului pe relaţia cu China a fost mai mult decât compensată de sporirea deficitului cu alte ţări, cum ar fi Mexic, Coreea de Sud, Japonia şi Vietnam.

Livrările de soia, afectate în trecut de disputa cu China, au scăzut cu un miliard de dolari, chiar dacă nivelul exporturilor este mai ridicat decât anul trecut. China a cumpărat în 2018 aproximativ 60% din exporturile de soia ale SUA, volumul tranzacţiilor fiind estimat la 12 miliarde de dolari, dar după impunerea taxelor vamale de către administraţia Trump statul asiatic a preferat să achiziţioneze din Brazilia.

Pentru prima dată de când Guvernul de la Washington a început publicarea acestor date, în 1978, SUA au raportat un excedent de aproape 300 de milioane de dolari pe segmentul produselor petroliere, în urma majorării producţiei la şisturile bituminoase.

Pe relaţia cu China, deficitul comercial al SUA a scăzut în septembrie la 28 miliarde de dolari, de la 28,9 miliarde de dolari în august. În primele nouă luni din acest an, deficitul comercial al SUA pe relaţia cu China a scăzut cu 13,4%, comparativ cu perioada similară din 2018.

De asemenea, în perioada ianuarie - septembrie 2019, deficitul comercial al SUA a urcat la 481,3 miliarde de dolari, comparativ cu 456,5 miliarde de dolari în primele nouă luni din 2018. Anul trecut, deficitul s-a situat la 627,7 miliarde de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO