1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

SUA: Deficitul comercial s-a diminuat în ianuarie în urma majorării exporturilor de soia către China

Deficitul comercial al SUA s-a diminuat semnificativ în ianuarie, pe fondul creşterii achiziţiilor de soia de către China, ceea ce a dus la o redresare a exporturilor, după trei luni de declin consecutiv, transmit AP şi Reuters.

27 mar, 2019 | Agerpres

Departamentul american al Comerţului a anunţat miercuri că deficitul comercial a scăzut cu 14,6% în ianuarie, până la 51,1 miliarde de dolari, de la 59,9 miliarde de dolari în decembrie. Este cel mai semnificativ declin din martie 2018.

Pe relaţia cu China, deficitul comercial al SUA a scăzut cu 6,4% în ianuarie, la 34,5 miliarde de dolari.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau în ianuarie la o diminuare a deficitului comercial până la 57 de miliarde de dolari.

Diminuarea deficitului comercial în ianuarie vine în urma creşterii cu 0,9% a exporturilor, la 207,30 miliarde de dolari. Au crescut exporturile de soia, maşini, camioane şi componente auto.

Exporturile de soia, afectate în trecut de disputa cu China, au urcat cu 0,9 miliarde de dolari. În schimb au crescut exporturile de produse petroliere şi bunuri de consum. Anul trecut, China a cumpărat aproximativ 60% din exporturile de soia ale SUA, volumul tranzacţiilor fiind estimat la 12 miliarde de dolari, dar după impunerea taxelor vamale de către administraţia Trump, în iulie, ţara a preferat să achiziţioneze din Brazilia.

De asemenea, importurile au scăzut cu 2,6%, la 258,5 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din iunie 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO