1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 33 º

Extern

SUA extind sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul ei în criza din Ucraina

Statele Unite ale Americii au anunţat marţi că au adăugat 34 de nume pe lista neagră cu sancţiuni financiare privind criza din Ucraina, care vizează separatiştii proruşi şi indivizii care încearcă să evite sancţiunile existente, relatează AFP, potrivit Agerpres.

22 dec, 2015 | Agerpres

În total, 14 indivizi şi companii sunt vizaţi pentru că au oferit sprijin material sau au acţionat în numele persoanelor care fac obiectul sancţiunilor americane, a anunţat Ministerul american al Finanţelor într-un comunicat.

'Blocând încercările de sustragere de la sancţiuni, demonstrăm încă o dată determinarea de neclintit a SUA de a face presiuni asupra Rusiei pentru a respecta suveranitatea Ucrainei', a declarat John Smith, oficial din cadrul Ministerului Finanţelor.

Şase separatişti ucraineni, care au fost deja sancţionaţi de Uniunea Europeană, au fost adăugaţi pe lista neagră a Trezoreriei SUA, precum şi apropiaţi ai fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în februarie 2014.

Companii active din peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia, sunt de asemenea vizate de Trezorerie, se menţionează în comunicat.

În baza acestor sancţiuni, eventualele active bancare ale acestor persoane în SUA sunt blocate, iar companiile şi cetăţenii americani nu au voie să facă afaceri cu persoanele vizate.

SUA şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni Rusiei pentru presupusul său rol în conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi, conflict în care au murit peste 9.000 de persoane din aprilie 2014.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO